Skärmen kan vikas 360 grader bakåt för att fungera som en pekdator.

Asus VivoBook Flip 401C

En lätt och tunn bärbar 2 i 1-dator som ger mycket för pengarna.

av #Dator #ASUS
8.4

2 i 1-datorer som enkelt kan förvandlas till pekdatorer har blivit mycket populära. Asus VivoBook Flip TP401CA är av den typ som har en skärm som kan vinklas 360 grader bakåt, så att skärmen kan användas som en renodlad pekdator.

Specifikationerna är inte de allra bästa, men å andra sidan är priset ganska tilltalande. TP401CA har prestanda nog för traditionell kontorsarbete med ordbehandling och surfande på internet, men här finns varken ramminne eller grafikprestanda nog för att räcka till krävande actionspel eller högupplöst videoredigering.

Asus tunna lilla dator är välbyggd och fint hopskruvad. Den är lätt och slinker ner i vilken väska som helst. Något som ofta stör den samlade bilden av en modern och tunn dator är strömförsörjningen. I det här fallet är den dock liten och lätt, vilket förstärker intrycket av den dator som är byggd för att alltid vara med.

Skärmen levererar en utmärkt bild i full hd-upplösning. När den viks bakåt förvandlas den till en något klumpig pekdator. Har man bara orken att hålla den fungerar den perfekt för att både rita och skriva på skärmen.

Det som dock särskiljer VivoBook Flip TP401CA från många konkurrenter är den inbyggda ssd-enheten som är extremt snabb. Det resulterar bland annat i att datorn startar upp på blixtrande 0,5 sekunder.

Totalt sett är VivoBook en trevlig dator som är värd sitt pris. Den fungerar smidigt för allt i vardagen och den är ett nöje att ta med.


+ Blir enkelt en pekdator
+ Välbyggd
Prestandan kunde vara bättre


Asus VivoBook Flip 401C finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus VivoBook Flip 401C

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

VivoBook Flip är en bra och lätt 2 i 1-dator till ett förnuftigt pris.

Specifikationer

Märke
ASUS
Typ
2 i 1 bärbar
Processor
Intel Core M3 7Y30, 1 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 615
Ramminne
4 GB
Lagring
256 GB, SSD
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Nätverk
802.11ac
Mått
32,8 x 22,6 x 1,5 cm
Vikt
1,5 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Benchmark (högre är bättre)
2001,9 (Passmark)