Tasterne er rigtig godt belyst.

Asus ROG Zephyrus S GX502

Råstark speldator

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Asus
8.2

Asus speldator ROG Zephyrus S GX502 utstrålar ren råstyrka. Och det är precis vad vi får. Under det mattsvarta och tämligen anonyma yttre döljer det sig kraftfulla komponenter som inte behöver tveka inför någonting som de ställs inför.

Grafikkortet hör till exempel hemma bland de fem snabbaste procenten som vi har mätt upp med våra testprogram. Processorn, ramminnet och ssd-enheter är i samma klass.

Även vardagliga saker som att öppna inställningarna i Windows eller besöka en hemsida går så snabbt att det är svårt att gå tillbaka till vår gamla, faktiskt inte särskilt långsamma testdator.

Spel körs utan minsta tvekan eller hack. Visserligen är upplösningen måttliga full hd, men det är faktiskt i det närmaste perfekt för en skärm på 15 tum.

Fläktarna är anmärkningsvärt tysta med tanke på hur kraftfulla komponenter den här datorn är uppbyggd av. Vi undrar om fläktarna är underdimensionerade eller om något är knas, datorn blir nämligen extremt varm under hård belastning – särskilt på sidorna och i mitten vid tangentbordet.

Tangentbordet är tyvärr sämre än vad vi förväntar oss i en dator som kostar väl över 30 000 kronor. Det är svårt att känna när en tangent är ordentligt nedtryckt, och det är ett problem inte bara i spel utan även när vi skriver längre texter. Hela chassit sviktar dessutom en smula när vi trycker ned de mittersta tangenterna.

Musplattan har däremot Asus jobbat med. Ofta märks det knappt när en musplatta gör sitt jobb, men här är det tydligt att musplattan är flera snäpp bättre än i andra datorer. Vi märker aldrig av några fördröjningar mellan fingrarnas rörelser över musplattan och pekarens flykt över skärm. Detta är en typ av detalj som ingen kan sakna förrän de har upplevt den.


+ Riktigt snabb
+ Bra musplatta
Dyr
Dåligt tangentbord

Läs mer om Asus ROG Zephyrus S GX502GW


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En snabb speldator med en del skönhetsfel som inte är acceptabla i prisklassen.

Specifikationer

Märke
Asus
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel i7-9750H/BGA, 2,6
Grafikkort
Nvidia GeForce RTX 2070
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, ssd
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
3x usb C 3.1, 1x usb C
Anslutningar
Hdmi, ethernet, hörlurar och mikrofon
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
36 x 25,2 x 1,89 cm
Vikt
1,99 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
15481
2D Mark
920
3D Mark
11742
Memory Mark
3277
Disk Mark
10117
Benchmark (högre är bättre)
6482