Test av Asus ROG Zephyrus GM501G

Asus ROG Zephyrus GM501G

Asus ROG Zephyrus GM501G är den perfekta bärbara datorn för alla som vill ha med sig riktigt tunga prestanda överallt.

av #Dator #ASUS
8.8

Asus alla spelprodukter får tilläggsnamnet ROG, varför ROG Zephyrus GM501G är en bärbar dator avsedd för spel. Den är tunn och kraftfull och passar förstås inte bara till spel utan till alla tungrodda program och arbetsuppgifter.

ROG Zephyrus GM501G är ovanligt fyrkantig med ett rått utseende. Den är avskalat snygg och många delar är av metall, vilket ger en känsla av att datorn är extra tålig. När locket öppnas höjs datorn i bakkant några centimeter, vilket inte bara gör det skönare att skriva på tangentbordet utan även ser till att fläktarna kan kyla datorn effektivare. Det hela blir inte sämre av att datorns undersida lyser upp i rött när datorn höjs upp. Det är minst sagt effektfullt.

Fläkten kan låta ganska högt när datorn pressas. Det är inte så konstigt med tanke på att det snabba grafikkortet från Nvidia behöver ordentlig kylning. En kul detalj är att det på tangentbordet finns en knapp för att ändra prestandan. Antingen väljer man höga prestanda och då får fläkten jobba, eller så drar man ner lite på kapaciteten varpå fläkten låter lite mindre.

Batteriet imponerar inte. Asus utlovar en batteritid på bortåt sex timmar, men när vi använder datorn för normala arbetsuppgifter utan att pressa den når vi aldrig så långt. Den som spelar ska inte förvänta sig särskilt lång driftstid. Detta är förstås inte något som är unikt för Asus. Alla moderna spel som är grafiktunga kommer att tära kraftigt på vilket batteri som helst.

När det kommer till spel finns det ingenting att klaga över. Det kraftiga grafikkortet i kombination med den sexkärniga Core i7-processorn från Intel räcker för att datorn aldrig ska hacka i ett enda av de spel som vi har testat med. Fläktarna får dock arbeta hårt och årets extremt varma sommardagar har inte precis gjort det hela bättre. Datorn blir visserligen varm, men med tanke på vad den presterar blir den aldrig otäckt het.


+ Kraftfullt grafikkort och snabb processor
+ Bra kylning
+ Elegant
Medelmåttig batteritid


Asus ROG Zephyrus GM501G finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus ROG Zephyrus GM501G

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Asus ROG Zephyrus GM501G levererar riktigt höga prestanda till ett lika högt pris. Men söker du en rejält kraftfull speldator behöver du inte leta mer.

Specifikationer

Märke
ASUS
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-8750H
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB HDD + 512 GB SSD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
4x usb 3.1, 1x usb c
Anslutningar
HDMI, Displayport
Mått
18 x 384 x 262 mm
Vikt
2.45 kg
Batteritid
6 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
5636