Asus ROG GR8 II

Häftig dator i samma storlek som en spelkonsol.

av Mikkel Jacobsen #Dator #Asus
9.0

En högpresterande processor, ett snabbt grafikkort och mycket ramminne resulterar i en riktigt bra dator som duger till det mesta. Asus ROG GR8 II är riktigt fräck.

Chassit är stort som en dvd-spelare och datorn kan stå eller ligga på skrivbordet. Eftersom den är tyst fungerar den utmärkt hemma eller på det lilla kontoret för den som behöver extra kraft ibland.

Lagringen sker på en ssd på 256 gigabyte. Det är inte särskilt mycket när man börjar installera program och spel. Det känns faktiskt snålt, och ett lätt sätt för Asus att göra datorn än mer attraktiv vore att öka på lagringsutrymmet. Det är i och för sig lätt ordnat med en extern hårddisk, så problemet är inte akut.

På papperet ser det ut att finnas rejält med prestanda i maskinen, men det är värt att fundera ett extra varv på grafikkortet som har vissa begränsningar. Ett 1060 GTX-kort borde utan vidare klara de nyaste spelen utan minsta hack, men när vi testar kan vi inte skruva upp grafiken utan att datorn protesterar. I exempelvis nya Hitman är vissa inställningar grå utan vidare förklaring. Det är mycket underligt och ett problem som vi inte har sett i andra stationära datorer med samma grafikkort.

I övrigt är detta en mycket förnuftig dator som inte kostar jättemycket. Den läckra formgivningen och det lilla formatet ger extra plus i kanten.

Asus ROG GR8 II finns att köpa här via Prisjakt


+ Liten och … annorlunda
+ Tyst
+ Höga prestanda
Underligt grafikkort

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det finns mycket prestanda i ROG GR8 II, trots det beskedliga formatet. Ett bra köp.

Specifikationer

Märke
Asus
Typ
Stationär pc
Processor
1x Intel Core i7 (7:e Gen) 7700 / 3.6 GHz (4.2 GHz) (Quad-Core)
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1060 m. 3 GB GDDR5 SDRAM
Ramminne
16 GB DDR4 SDRAM
Lagring
256 GB SSD
Nätverk
GigE, 802.11b, 802.11a, 802.11g, 802.11n, Bluetooth 4.0, 802.11ac
Mått
8.8 cm x 28.13 cm x 29.9 cm
Vikt
4 kg
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
5335,5 (Passmark)