Test av Chromebook C302C

Asus Chromebook C302C

Asus Chromebook C302C är ett alternativ för dig som inte vill använda Windows utan i stället Googles Chrome OS.

av #Dator #ASUS
7.9

En Chromebook är en dator som använder Googles eget operativsystem, Chrome OS. Det är ingen tillfällighet att operativsystemet har samma namn som företagets välkända webbläsare. Operativsystemet baserar sig nämligen på samma Google-tjänster som du kan köra i webbläsaren, såsom Google Drive, Gmail och Maps. Om man bara tittar på specifikationerna verkar inte Asus Chromebook C302C speciellt imponerande, men när man startar den upptäcker man att Chrome OS inte ställer samma krav på datorn som Windows. Allt flyter snabbt och smidigt trots de låga systemspecifikationerna.

Med Chrome OS får du klara dig utan alla välkända Windows-program och inte heller få tillgång till de flesta andra program, exempelvis i Fördelszonen. Om detta inte spelar någon roll kan du få en riktigt spännande dator för ett mycket beskedligt pris. Chassit är till exempel gjort i aluminium och känns som ett gediget hantverk, helt utan gnisslande skarvar eller glappa gångjärn. Skärmen har en tydlig bild och kan dessutom vridas 360 grader, så att datorn kan användas som en pekdator. Detta känns extra praktiskt när man tänker på att det går att öppna Play Store för att hämta och använda många av de appar som finns till An­droid, utöver webbtjänsterna som används i webbläsaren.

Det jag hade svårast att vänja mig vid under hela den tiden jag använde Asus Chromebook, var att det saknas en Delete-tangent. I stället tryckte jag på låsknappen långt upp till höger. Utöver låsknappen finns det flera praktiska tangenter med kortkommandon längst upp på tangentbordet.


+ Fungerar även som surfplatta
+ Bra konstruktion
Kan inte köra Windows-program

Asus Chromebook C302C finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Asus Chromebook C302C


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Asus Chromebook C302C är ett alternativ för dig som inte vill använda Windows utan i stället Googles Chrome OS.

Specifikationer

Märke
ASUS
Typ
Chromebook
Processor
Intel Core m3 6Y30
Grafikkort
Intel HD Graphics 515
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB, SSD
Skärmstorlek
12,5 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Mått
30,4 x 21,0 x 1,37 cm
Vikt
1,2 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Chrome OS