Kabinettet er fremstillet af 30 procent genbrugsplast.

Acer Vero AV15-51-7555

Acer Vero är framställd av återanvända material, och du får en relativt snabb dator i förhållande till priset.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Acer
8.9

Acer Vero är en kraftfull bärbar allt i allo-dator som samtidigt hjälper dig att hålla ditt miljösamvete rent.

Datorn har en ganska säregen färg som för tankarna till oblekt returpapper. När du tar tag i chassit märks det givetvis att det inte är gjort av papper, utan av kraftig plast. En stor del av plasten i Vero är återvunnen, vilket datorn också ser till att skylta med. I nedre högra hörnet står det med stora bokstäver att datorn är tillverkad av återvunnet material, och på tangentbordet är tangenterna R och E spegelvända och färgade gula istället för vita. Bokstäverna bildar ”re-” vilket är de första bokstäverna i engelska termen ”recycling” som betyder återvinning.

Förpackningen är gjord i samma återvinningsstil. Alla tillbehör som kablar och strömförsörjning brukar ligga i varsin onödig plastpåse, men tillbehören till Acer Vero ligger löst i lådan som i sin tur är tillverkad av återvunna material.

Snabbt igång med Windows 11
Windows 11 är installerat redan när du packar upp datorn, så den är redo att användas på några minuter. Vid installationen kan du registrera ditt fingeravtryck för att kunna logga in i Windows med hjälp av fingeravtrycksläsaren som sitter placerad i ena hörnet av musplattan.

Själva datorn har en prestanda som är något bättre än genomsnittet för den här prisklassen. Här är det framför allt den snabba Intel i7-processorn som sticker ut tillsammans med SSD-enheten som är bland de bästa i sitt slag. Grafiken hanteras av Intels Iris Xe Graphics som inte är en fristående grafikkrets utan en del av processorn. Det betyder att det inte går speciellt bra att försöka spela krävande 3D-spel på datorn, men Iris Xe Graphics är ändå ett stort framsteg jämfört med integrerade grafiklösningar som vi har sett tidigare från Intel.

Tangentbordet är av den billigare modellen med några tangenter som knappt behöver vidröras för att de ska registrera en tangenttryckning. Det gör inte så mycket om du skriver med pekfingrarna, men det blir besvärligt att skriva utan att titta. Det gott om anslutningsmöjligheter på Acer Veros sidor. USB-portarna har inte den snabba USB 3.2-standarden, så räkna med lite sömniga överföringshastigheter om du exempelvis ansluter en extern SSD-enhet.


+ Snabb processor och SSD

+ Återanvänt material

– Dåligt tangentbord

 

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Acer Vero är framställd av återanvända material, och du får en relativt snabb dator i förhållande till priset.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1195G7, 2.9 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB SSD
Skärmstorlek
15,6"
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
3 x USB USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C USB 3.2 Gen 1
Anslutningar
Kabelnetværk, HDMI, høretelefon
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
36,3 x 23,9 x 1,8 cm
Vikt
1,8 kg
Batteritid
5-6 timer
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
12990
2D Mark
346
3D Mark
3129
Memory Mark
2715
Disk Mark
17838
Benchmark (högre är bättre)
3395