Test av Acer Switch 5

Acer Switch 5

En utmärkt dator som kombinerar muskelmassan från en bärbar dator med lättheten hos en pekdator. Acer Switch 5 är en läcker maskin med fler styrkor än svagheter. Perfekt som en kraftfull maskin att ha med överallt.

av #Dator #Acer
8.6

Kraftfull, mobil och välbyggd. Det finns mycket gott att säga om Acer fina 2 i 1-dator. Acer har lyckats med konststycket att kombinera prestandan hos en bärbar pc med mobiliteten från en pekdator.

Även om Switch 5 är mindre än tio millimeter tjock känns den robust och välbyggd. Med en vikt på dryga kilot är den dock ganska tung att hålla i en hand, men det är fullt möjligt att använda den som en pekdator – även om den blir ganska varm efter ett tag.

Switch 5 gör sig dock bäst på skrivbordet med tangentbordet på plats och stödet på baksidan utfällt. Stödet känns lika gediget som resten av datorn och det kan vinklas hur som helst för att ge skärmen lämplig vinkel beroende på hur datorn ska användas.

Det löstagbara tangentbordet är ovanligt bra, även om det är ganska kompakt. Tangenterna ger skön återkoppling när de trycks ner och det går att skriva i timmar utan att man tröttnar på det.

Bakom den gedigna konstruktionen gömmer det sig mycket muskler. Kombinationen av åtta gigabyte ramminne, Intels Core i5-processor och en ssd på godkända 256 gigabyte räcker got för att klara det mesta utan att krokna. Det är ett rent nöje att med den medföljande pekpennan i handen peka sig igenom menyer, bildbehandling eller redigering av kalkylark. Datorn reagerar prompt på alla tryck med pennan.

Den goda prestandan går dock ut över batteritiden som vi aldrig fick upp i de tio timmar som Acers utlovar. I själva verket måste laddaren fram efter fem timmar, vilket är för kort för att vara okej.

Skärmen är inte lika imponerande som prestandan i övrigt. Bilden med en upplösning på 2 160×1 440 pixel är visserligen ganska skarp och detaljrik med tryck i färgerna. Det är ljusstyrkan som drar ner betyget. Bilden är märk och dessutom blir det mycket reflexer i skärmen. Det märks särskilt i ljusa miljöer där ens egna ansikte dyker upp som i skärmen som blir något av en spegel under vissa förhållanden.


+ Kompakt
+ Hög byggkvalitet
+ Goda prestanda
Klen skärm, knapert batteri


Acer Switch 5 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Switch 5

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt dator som kombinerar muskelmassan från en bärbar dator med lättheten hos en pekdator.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
2 i 1-pc
Processor
Intel Core i5-7200U 2,5 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Ramminne
8 GB DDR3
Lagring
256 GB SSD
Skärmstorlek
12 tum
Skärmupplösning
2160 x 1440 pixel
USB-portar
2x usb 3.0, 1x usb c
Anslutningar
Bluetooth, hörlurar, MicroSD-kortläsare
Nätverk
802.11 ac
Mått
29,29 x 20,18 x 1,2 cm
Vikt
1,27 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
5/2 megapixel (framsida/baksida)
Benchmark (högre är bättre)
2664