Switch 3

Acer Switch 3

Kompakt dator med bra tangentbord och låg vikt. Utmärkta prestanda för en arbetsdator och lätt nog att inte skrymma.

av #Dator #Acer
7.1

Öppna den tunna lilla skärmen, fäll ut stödet på baksidan och vi har en komplett bärbar dator. Ta tag i tangentbordet och dra loss det, så förvandlas denna 2 i 1-pc till en pekdator. Acer Switch 3 gör verkligen skäl för namnet som en ombytbar dator som lätt anpassas efter det aktuella behovet.

Stödet är utformat som en del av ramen som viks ut i vilken vinkel man vill, för att ställa in perfekt lutning på skärmen. Switch 3 fungerar rent allmänt mycket bra som såväl pekdator som bärbar pc.

Tangentbordet dubblerar som skydd för den tolv tum stora skärmen. Även om det är kompakt är det riktigt trevligt att arbeta med. Det har bra respons i tangenterna och musplattan reagerar som den ska.

Även i pekdatorläget trivs man som användare och det är faktiskt en fördel att kunna ställa ifrån sig pekdatorn i stället för att bara lägga den ned. Pekskärmen reagerar prompt när vi trycker på den och med den penna som följer med blir det lättare att finlira och träffa rätt på små knappar.

Tyvärr är skärmen blank och det blir en hel del reflexer i den och även om vi drar upp ljusstyrkan till max är det inga problem att spegla sig själv i skärmen. Det är synd eftersom bilden är riktigt skarp och detaljrik med bra tryck i färgerna. Reflexerna förtar dock intrycket ganska mycket.

Stabila prestanda
Under den alltför blanka skärmen döljer sig Intels processor Pentium N4200, fyra gigabyte ramminne och en ssd på 64 gigabyte. Detta ger en prestanda som räcker väl till i vardagen för att skriva text och läsa e-post.

Det är dock ganska enkelt att pressa datorn. Det kan räcka att öppna ett webbläsarfönster för att det ska hacka till och datorn behöver tänka några sekunder. Men prislappen förlåter mycket.

En ssd på 64 gigabyte är dessvärre väl snålt och det ryms inte särskilt många bilder eller videofilmer på den. Lagringsutrymmet äts snabbt upp, speciellt som Windows 10 Home slukar mer än hälften av utrymmet.


+ Goda prestanda
+ Trevlig att arbeta med
Litet lagringsutrymme
Reflexer i skärmen


Acer Switch 3 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Switch 3

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En kompakt och välbyggd 2 i 1-dator med bra tangentbord. Lagringsutrymmet är dock snålt och det finns en del reflexer i skärmen.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
2 i 1-pc
Processor
Intel Pentium N4200
Grafikkort
Intel HD Graphics 505
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
12,2 tum
Skärmupplösning
1920 x 1200 pixel
USB-portar
1x usb 3.0, 1x usb 3.1
Anslutningar
Bluetooth, Micro SD-kortläsare, 3,5 mm audio
Nätverk
802.11 a/b/g/h/n/ac
Mått
0,995 x 29,5 x 20,1 cm
Vikt
0,877 kg
Batteritid
4/7,5 timmar (videospelande/strömsparläge)
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Övrigt
2/5 megapixel (fram-/baksida)
Benchmark (högre är bättre)
1074