Acer Swift 5 är tunn, men en hdmi-port fick plats i alla fall.

Acer Swift 5

Tunn, lätt och snabb bärbar pc.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Acer
8.5

Acer Swift 5 är en bärbar dator för alla som faktiskt tänker sig ta med datorn. Den väger 1,3 kilo och är därför lätt att bära med överallt utan att det känns jobbigt. Samtidigt är den så tunn att den går ner i vilken väska som helst.

Datorn är välbyggd och känns gedigen, med undantag för den billiga strömkabeln. Det känns som om kontakten kan knäckas om man skulle råka dra ur sladden av misstag.

Skärmen ger en mycket fin bild i full hd-kvalitet. Swift 5 har en IPS-panel, vilket bland annat innebär att betraktningsvinklarna både lodrätt och vågrätt är mycket stora. Bilden är ljusstark och kontrasten är ovanligt bra. Om inte skärmens yta varit blank hade detta varit den perfekta datorn att ta med i hängmattan.

Musplattan är bred och bra. I översta högra hörnet finns det en oansenlig liten fyrkant, som visar sig vara en fingeravtrycksläsare. Den fungerar riktigt bra och gör det enkelt att logga in i Windows. Den är mycket praktiskt placerad där vid musplattan eftersom man inte behöver flytta händerna för att använda den. I motsats till de flesta andra fingeravtrycksläsare behöver man inte heller dra fingret över den. Det räcker att lägga fingret på fyrkanten ett kort ögonblick.

Swift 5 tycks vara snål på strömmen. Batteriet räcker nämligen i hela 13 timmar om inte datorn belastas för hårt. Vi nådde visserligen aldrig riktigt så långt, men med lite eftertanke går det att arbeta en hel dag utan att behöva leta efter något vägguttag. Det är skönt.

Vilsen Delete-tangent

Även tangentbordet är utmärkt med bakgrundsbelysta tangenter. Placeringen av strömbrytaren i det övre högra hörnet är dock inte optimal. Flera gånger tryckte vi till på den i stället för på Delete-tangenten som ryggmärgen tror ska finnas där. Vi lyckades aldrig vänja oss vid detta.

På sidorna finns det goda anslutningsmöjligheter och trots att datorn är så tunn har Acer klämt in en hdmi-port i full storlek. Det gör det enkelt att ansluta datorn till en tv om man vill se bilden i lite större format.


+ Lätt och tunn
+ Bra fingeravtrycksläsare
Skruttig elkontakt


Acer Swift 5 finns att köpa på Elgiganten

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Swift 5 är en bra bärbar pc som är lätt att ta med eftersom den är så liten och lätt. Dessutom är batteritiden bra.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Grafikkort
Intel Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, SSD
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.0, 1x usb c
Anslutningar
HDMI, SD-kortläsare
Nätverk
802.11ac
Mått
32,7 x 22,8 x 1,46 cm
Vikt
1,3 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
Benchmark (högre är bättre)
2683,6