Test av Acer Swift 5

Acer Swift 5 SF514-52T-580N

Swift 5 är en vältrimmad och lätt bärbar pc med riktigt mycket muskler under skalet. Perfekt att arbeta med, men den blanka skärmen ger alldeles för mycket reflexer.

av #Dator #Acer
8.4

Swift 5 är en bärbar dator i ordets rätta bemärkelse. Maskinen är med sina 1,2 centimeter i hopvikt tillstånd otroligt tunn och med en vikt på runt kilot märks den knappt när den ligger i väskan. Den små måtten till trots verkar datorn solid och byggkvaliteten riktigt hög. Det känns som om den klarar ett par smällar utan att ta skada.

Datorn finns som sig bör i en rad konfigurationer. Den modell vi har testat innehåller åttonde generationens Core i5-processor från Intel, åtta gigabyte ramminne och en ssd på 256 gigabyte. Det ger tillräckliga prestanda för att datorn ska klara alla typer av vardagsuppgifter och samtidigt hålla i gång en handfull program utan att svettas.

Nu vill man inte belasta datorn för hårt eftersom fläkten låter en hel del. Dessutom börjar Windows hacka lite när vi surfar och samtidigt skriver den här artikeln i Word medan det pågår en systemuppdatering i bakgrunden.

Perfekt arbetsdator, trist skärm
Det är riktigt trevligt att arbeta med Swift 5. Tangentbordet ger bra respons och det går att styra datorn med både musplattan och pekskärmen.

Det sistnämnda är dock inte att rekommendera. Texter och ikoner är så små att de måste förstoras innan man kan pricka rätt med fingret, och det resulterar snabbt i en suddig bild. Detta i kombination med den alldeles för blanka skärmen som ger massor med reflexer gör att det ofta är svårt att tyda bilden. Skärmen drar ner hela intrycket av en annars fin dator.

Batteritiden är helt okej och vi lyckas klämma ur sju timmars drift ur batteriet – om vi bara skriver i Word och läser e-post. I vanliga fall räcker batteriet inte riktigt så länge, men strömadaptern behöver inte tas fram alltför ofta.

Anslutningsmöjligheterna är ovanligt bra för en dator som är så här pass tunn. Vi får tre usb-portar och en vanlig hdmi-port.


+ Otroligt lätt
+ Goda prestanda
+ Många portar
Trist skärm


Acer Swift 5 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Swift 5

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En ovanligt lätt bärbar dator med goda prestanda och fina anslutningsmöjligheter, men skärmen är inte så rolig.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5 8250U 1,6 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Ramminne
8 GB, DDR3
Lagring
256 GB, SSD
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.1, 1x usb c
Anslutningar
HDMI, Bluetooth
Nätverk
802.11 ac
Mått
32,9 x 22,8 x 1,5 cm
Vikt
1 kg
Batteritid
7 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
HD-webbkamera, fingeravtrycksläsare
Benchmark (högre är bättre)
3312