Acer Swift 3

Gedigen bärbar pc till rimligt pris.

av #Dator #Acer
7.9

När jag ställer upp en produkt på testbänken försöker jag låta bli att i förväg läsa om den eller att ta reda på vad den kostar. I stället är det upplevelsen av produkten som är det viktiga.

De första timmarna i sällskap med Swift 3 är inte alls dåliga, å andra sidan är de inget utöver det vanliga och inte särskilt minnesvärda. Med sitt chassi i borstad metall och en vikt på under halvkilot påminner den inte så lite om en något svullen MacBook Air från Apple.

Det svarta tangentbordet är av den nordiska typen där våra svenska tecken får samsas med æ och ø. Tangenterna är bakgrundsbelysta, men någon plats för en numerisk del finns inte.

Skärmen är ganska mörk och kräver att ljusstyrkan dras upp till max för att undvika reflexer även i vanligt dagsljus. Det kan även vara nödvändigt att justera skärmens vinkel för att undvika irriterande ljusblänk. Ett problem i sammanhanget är att batteritiden blir så kort som en timme och nio minuter när skärmljuset dras upp till max.

Annars är Acer Swift 3 en stabil dator. Högtalarna låter bra utan att utmärka sig, dels på grund av att de sitter på datorns undersida, dels för att ljudet och liknande funktioner kan styras från tangentbordet. Även musplattan fungerar riktigt bra.

När vi efter ett par timmars testande tittar efter vad den kostar blir vi genast gladare. Priset är rimligt i förhållande till prestanda och byggkvalitet.

Acer Swift 3 är en solid och lätt bärbar pc i mellanprisklassen med få irritationsmoment och inga större fel. Det beror till stora delar på den väl tilltagna ssd-enheten på 512 gigabyte. Swift 3 gör vad den ska utan att överprestera.


+ Lätt och gedigen
+ Rimligt pris
Lite för mörk skärm
Kort batteritid vid maximalt ljus


Acer Swift 3 finns att köpa på Elgiganten

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Swift 3 är en välbyggd bärbar pc med god prestanda i förhållande till priset. Den är lätt, hyfsat snabb och gedigen. Skärmens ljusstyrka och batteritiden drar ner betyget, men i övrigt är det svårt att vara kritisk.

Specifikationer

Märke
Acer
Processor
Intel Core i5
Grafikkort
Intel HD Graphics 520
Ramminne
8 GB
Lagring
512 GB SSD
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1080p
USB-portar
Usb 2.0, usb 3.0, usb c
Anslutningar
HDMI
Nätverk
802.11ac
Mått
34x23,5x1,8
Vikt
1,5 kg
Batteritid
Tio timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
2223.1