Test av Swift 3

Acer Swift 3 – SF315-52-36ER

Acer Swift är en bra avvägning mellan pris, prestanda och byggkvalitet.

av #Dator #Acer
8.3

VI har testat många olika modeller i Acers serie med bärbara datorer – Swift 3. Den variant som vi testar den här gången har det förnuftigaste förhållandet mellan pris och kvalitet.

Senaste testade vi en modell med AMD:s processor Ryzen och ett bra grafikkort. Den här gången rör det sig om en billigare variant med den senaste utgåvan av Intels Core i3-processor och ett enklare grafikkort som är hopbyggt med processorn. Resultatet är en dator som hanterar kontorsprogram och webbsidor utan att knorra, men som kommer till korta när det rör sig om avancerade spel.

Swift 3 är välbyggd med ett chassi av aluminium. Det gedigna intrycket går igen när vi startar datorn och sätter det på prov. Komponenterna är väl avstämda och prestandan ligger lite över medel i allt från ramminne till processor. Swift 3 är extra bra på beräkningar av den typ som krävs för att leverera en bild på skärmen i vanlig tvådimensionell grafik i Windows, det vill säga flytta runt på fönster och rulla uppåt och ned åt på webbsidor.

Tangentbordet är bra upplyst underifrån, så att det går att arbeta i mörker. Acer har klämt in en numerisk del till höger om tangentbordet, vilket är trevligt. Tyvärr är den numeriska delen lite för smal, så man måste titta på den för att inte slå in fel siffror. Till höger sitter det en fingeravtrycksläsare som gör det enkelt att logga in i Windows.

Skärmen är stor och ljusstark. Vi tackar för att ytan är matt, eftersom vi då slipper störande reflexer från solljus och lampor.

Full fart på hårddisken

En stor fördel med den här modellen av Swift 3 är att den innehåller Intel Optane, som hjälper till att sätta lite extra fart på det mesta man gör i Windows. Intel Optane är ett tillfälligt mellanlager som är betydligt raskare än en traditionell hårddisk. Det här mellanlagret är på 16 gigabyte. Optane-enheten är hopparad med en betydligt större mekanisk hårddisk på ett sätt som gör att de båda lagringsenheterna uppträder som en enhet i Windows. När datorn används ser Optane-tekniken till att flytta de mest använda filerna, till exempel viktiga systemfiler, till det snabbare mellanlagret.


+ Intel Optane
+ Bra skärm
För smal numerisk del


Acer Swift 3 – SF315-52-36ER finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Swift 3

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Swift är en bra avvägning mellan pris, prestanda och byggkvalitet.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i3-8130U
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
16 GB SDD, 1 TB HDD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920x1080 pixel
USB-portar
1x usb c, 2x usb 3.0, 1x usb 2.0
Anslutningar
1x hdmi, 1x hörlurar
Nätverk
802.11ac, Bluetooth
Mått
35,9 x 24,3 x 1,7 cm
Vikt
1,8 kg
Batteritid
48 h
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit