Acer Swift 3 – SF314-57-710U

Lätt bärbar för kontorsarbete.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Acer
8.4

Acer Swift 3 är en bärbar pc för dem som vill ha en portabel dator som är lätt, men som inte nödvändigtvis behöver vara supersnabb.

Swift 3 är en tunn liten dator med en skärm på 14 tum. Skärmen är definitivt bättre än i genomsnittsdatorn, och det är framför allt kontrasten som är lyckad. Det är viktigt i en bärbar dator som är tänkt att användas på alla möjliga ställen där ljuset sällan är optimalt. Det kraftiga bakgrundsljuset i skärmen gör tillsammans med den goda kontrasten att all text blir väldigt tydlig – även i fullt dagsljus.

Prestandan är fullt tillräcklig för allt som den här datorn är menad att klara. Det är dock ingen större idé att försöka sig på att spela moderna actionspel i hög upplösning.

Datorns minimala yttermått gör att det inte finns plats för särskilt många portar. Vi får två usb-portar, en usb c-port och en hdmi-port. Det är något av en standardkonfiguration i små bärbara pc numera. En nackdel är att Acer håller fast vid en egen kontakt för strömanslutningen. Vad vi vill se är ju laddning via usb c. Som det är nu måste man alltid släpa med sig Acers strömadapter.

Till höger nedanför tangentbordet sitter det en liten fingeravtrycksläsare. Den är minimal, men läser av fingret snabbt och loggar kvickt in i Windows.

Låt oss avsluta med lite konsumentinformation: Acer har tillverkat datorer under varumärket Swift i många år och det är inte första gången vi testar Swift 3. För att hålla reda på alla de olika modellerna med samma namn är det viktigt att titta på modellnumret efter namnet. Ha koll på det, annars är risken stor att du köper fel maskin.


+ Liten och lätt
+ Bra skärm
Få portar
Läs mer om Acer Swift 3


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Acer Swift 3 är en bra och superlätt dator för alla former av arbete på kontoret.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-1065G7, 1,3 GHz
Grafikkort
Intel Iris Plus Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb 2.0, 1x usb 3.2 Gen 1, 1x usb c 3.2 Gen 2/Thunderbolt 3/DisplayPort
Anslutningar
Hdmi
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
31,95 x 21,7 x 1,645 cm
Vikt
1,19 kg
Batteritid
10 h (enligt Acer) - vi nådde cirka häften som bäst
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
8788
2D Mark
723
3D Mark
2218
Memory Mark
2543
Disk Mark
14013
Benchmark (högre är bättre)
4284