Acer Swift 1

Acer Swift 1 är en slimmad och elegant bärbar dator som passar perfekt på kontoret till ett pris om är förvånansvärt lågt.

av #Dator #Acer
8.3

Aluminiumchassi, full hd-skärm och en vikt på 1,3 kilo. På papperet finns det onekligen många anledningar att ta en närmare titt på Acers lilla och lätta bärbara pc.

Swift 1 är riktigt snygg och den känns gedigen. Den är lätt och liten och enkel att ta med utan att det blir jobbigt. Testexemplaret är i rosa guld, vilket känns modernt och kul samtidigt som det är en färg som jag som medelålders man har svårt för. Den finns även i grått för oss som inte vågar. Aluminiumchassit är vridstyvt och även om datorn är tunn känns den rejäl och tålig.

Skärmen på 13,3 tum har full hd-upplösning. Bilden är skarp och det är tryck i färgerna. Ljusstyrkan är dessvärre inte den bästa och det är svårt att använda datorn utomhus i fullt dagsljus. Positivt är dock att skärmytan är matt, vilket effektivt motverkar reflexer. Skärmen baseras på en IPS-panel som är en lite dyrare typ av paneler, och den är också mycket bra med bred betraktningsvinkel och fin färgåtergivning.

Medelmåttiga prestanda
Swift 1 är den svagaste datorn i Acers serie Swift. Det är alltså ingen prestandamaskin vi pratar om, som kan hålla liv i 20 öppna flikar i webbläsaren och en handfull program samtidigt. Däremot är den perfekt för kontoret med Word, e-post och lite surfning.

Prestandan är alltså högst medelmåttig, vilket inte alltid behöver vara dåligt. Batteritiden är till exempel på imponerande tio timmar. Då får man visserligen dra ner på ljusstyrkan ytterligare och hålla sig borta från strömningstjänsterna, men för den som behöver jobba med kontorsprogrammen länge på resan är det underbart.

Även om Acer har pressat priset har de råd med en fingeravtrycksläsare för snabbare inloggning i Windows. En annan inte oviktig detalj för den arbetande resenären är den externa strömförsörjningen som måste släpas med. I det här fallet är den ovanligt liten och nätt den också, vilket är skönt.

Swift 1 är en bärbar dator i ordets rätta bemärkelse. Den är lätt, tunn och den går att packa ned i vilken väska som helst utan att vara i vägen. Den är smidig att använda och även om det finns bättre tangentbord att jobba med, fungerar det perfekt tillsammans med längre texter i Word. En bra detalj i sammanhanget är att tangenterna är bakgrundsbelysta, så att de alltid syns ordentligt.

Dessutom är samlingen med portar väl avvägd. Här finns både usb c och den gamla usb-standarden. Det finns även en hdmi-port och en kortläsare. Sammantaget är Swift 1 mycket dator för pengarna.


+ Elegant
+ Lång batteritid
+ Utmärkt bild
Medelmåttiga prestanda


Acer Swift 1 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Swift 1

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En elegant och förhållandevis billig bärbar pc vars utseende och prestanda gör den perfekt på kontoret.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar
Processor
Intel Pentium Quad Core N4200
Grafikkort
Intel HD Graphics 505
Ramminne
4 GB
Lagring
128 GB (SSD)
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb C, 2x usb 3.0, 1x usb 2.0
Anslutningar
Kortläsare, hörlurar, Bluetooth, hdmi
Nätverk
802.11
Mått
32 x 22,5 x 1,5 cm
Vikt
1,3 kg
Batteritid
10 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
Fingeravtrycksläsare
Benchmark (högre är bättre)
787,7