Acer Spin 7

En vettig bärbar pc utan stora överraskningar.

av #Dator #Acer
8.4

Det finns så många bärbara pc att välja mellan att det är svårt för tillverkarna att hitta på något som sticker ut lite extra. Med Spin 7 har Acer struntat i det och satsat på säkra kort. Det är en dator som gör vad den ska – varken mer eller mindre. Bildkvaliteten är bra, tangentbordet är skönt att skriva på och även om datorn är väl mottaglig för fingeravtryck är Spin 7 snygg och tunn och behändig att ta med.

Superb som pekdator
Skärmen kan vridas 360 grader bakåt till baksidan, så att Spin 7 blir en pekdator. Det fungerar perfekt. Nu är det här en ganska stor dator vilket leder till att den också blir en ganska stor pekdator, något som i längden blir tämligen jobbigt när man håller i den på pekdatorvis.

Spin 7 har inga märkvärdiga prestanda, så det är viktigt att stämma av förväntningarna innan ett eventuellt köp. Är datorn tänkt för kontorsarbete och internet kommer den att fungera perfekt. Den som förväntar sig mer kan hitta snabbare maskiner till samma pris.

Ett aber är batteriet som inte håller särskilt länge innan det pockar på uppladdning. Även om Acer utlovar åtta timmars drifttid är den faktiska batteritiden enligt våra tester snarare tre-fyra timmar vid kontorsarbete och surfning. Tittar man på en film eller spel går det ännu snabbare innan batteriet är tomt.

Acer Spin 7 finns att köpa här via Prisjakt.


+ Bra pekdator
+ Hög bildkvalitet
+ Tunn
Dålig batteritid

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Spin 7 är en snygg och funktionell bärbar dator som hade mått bra av ett bättre batteri och högre prestanda för att motivera prislappen.

Specifikationer

Märke
Acer
Processor
Intel Core i7 (7. Gen) 7Y75 / 1.3 GHz (3.6 GHz) / 4 MB Cache
Grafikkort
Intel HD Graphics 615
Ramminne
8 GB LPDDR3
Lagring
256 GB SSD
Skärmstorlek
14 tum, LED, bakgrundsbelyst, tryckkänslig
Skärmupplösning
1920 x 1080 / Full HD
Mått
32.46 cm x 22.96 cm x 1.1 cm
Vikt
1,2 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Win 10 Home 64-bitar
Benchmark (högre är bättre)
2355,9 (Passmark)