Test av Acer Spin 1

Acer Spin 1 SP111-32N

Acer Spin 1 är en lättviktsdator för dig som vill ha med dig datorn överallt.

av SLO #Dator #Acer
8.1

Nu för tiden pytsas det ut fler bärbara datorer än vi hinner testa. Marknaden översållas av datorer av alla de slag och många liknar varandra både utan och innan.

Acer Spin 1 står dock ut lite extra eftersom den dels är lätt att ta med överallt, dels är relativt billig.

Är du på jakt efter en kraftfull dator för spel och videoredigering kan du sluta läsa här. Spin 1 är inte avsedd för dig. Vill du däremot ha en liten och prisvänlig bärbar pc med Windows 10 S och medelgoda prestanda kan du läsa vidare. Om du står ut med att enbart kunna installera appar från Windows Store.

Med tanke på prislappen är det lätt överraskande att chassit är av metall och att datorn känns tämligen robust. Spin 1 känns faktiskt som en bärbar dator i en högre prisklass.

Namnet Spin kommer sig av att skärmen kan vinklas hela vägen runt till baksidan, så att den bärbara pc:n blir en pekdator. Pekdatorfunktionen är bättre än hos konkurrenterna eftersom det är ganska trevligt att sitta med den 11,6 tum lilla skärmen i knäet och för att datorn är så lätt.

Dåliga prestanda – bra skärm

Även om Acer skryter med att processorn använder den senaste tekniken för att anpassa prestandan efter hur mycket datorn belastas, får Spin 1 kämpa rejält när vi pressar den med lite tuffare program.

Nu är det förstås inte meningen att Spin 1 ska vara en fast beståndsdel på kontoret, den är framtagen för att användas på resande fot. Den är perfekt att ha med på tåget, i baksätet i bilen, på bussen eller på ett café vid stranden när semesterbilderna ska flyttas till datorn och ut på internet.

Den tryckkänsliga pekskärmen med full hd-upplösning är fantastiskt bra. Den är ljusstark och färgåtergivningen är osedvanligt naturtrogen.

En nackdel med den här datorn är att den säljs med Windows 10 S, som är en förenklad version av Windows där det till exempel endast går att installera nya program via Windows Store. Det är förstås en kraftig begränsning hos den här annars trevliga bekantskapen.


+ Lätt att ha med
+ Bra skärm
+ Rätt pris
Relativt dåliga prestanda
Bara Microsoft-appar tillgänglig


Acer Spin 1 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Spin 1

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Pris och prestanda går hand i hand i Acer Spin 1, som är bäst på enklare uppgifter när du inte är hemma.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
2 i 1-pc
Processor
Intel Pentium Quad Core N4200
Grafikkort
Intel HD Graphics
Ramminne
4 GB, DDR3 Low Voltage Memory
Lagring
64 GB, eMMC
Skärmstorlek
11,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb 2.0, 1x usb 3.0
Anslutningar
HDMI, MicroSD, hörlurar
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth
Mått
29 x 20 x 1,25 cm
Vikt
1,2 kg
Batteritid
Upp till 8 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 S