Test av Acer Predator Helios 300 - en bärbar speldator med kraftfullt grafikkort, ssd och Intels processor Core i7 Hexa-core.

Acer Predator Helios 300

Speldator med tunga prestanda

av #Dator #Acer
8.5

Det är ingen tvekan om vad Acer Predator Helios 300 är byggd för. Namnet Predator, den stora skärmen, det svarta metallchassit och de röda attributen formligen skriker ut SPEL. Lägg sedan till att tangentbordets WASD-tangenter (som ofta används i spel) är framhävda i rött.

Att en bärbar dator som är så pass stor inte väger mer än tre kilo är trevligt. Å andra sidan tillkommer det en ganska stor strömförsörjningsenhet.

Byggkvaliteten är godkänd utan att för det sakens skull vara direkt imponerande.

Helios finns i en uppsjö konfigurationer. Den modell vi testar bygger på en snabb Core i7-processor med hela sex kärnor och grafikkortet GeForce GTX 1060, som är bland det kraftfullaste som finns för bärbara datorer.

Kombinationen av en ssd på 256 gigabyte och en traditionell hårddisk ger både höga hastigheter och gott om plats.

Bland de förinstallerade programmen finns en liten pärla: en fullversion av det utmärkta videoredigeringsprogrammet PowerDirector 14, något som indikerar att den här datorn även passar bra för videoredigering och grafiskt arbete.

I dagligt bruk är det här en alldeles lysande dator. Den ljusstarka skärmen är underbar med sin höga upplösning. Tangentbordet är behagligt att skriva på och datorn har överlag ett kraftöverskott för alla typer av arbetsuppgifter. Den är dessutom härligt tyst vid lättare belastning.

Maximala spelprestanda

Predator Helios 300 klarar de tyngsta spelen i höga upplösningar. Skärmens uppdateringsfrekvens kan dras upp till hela 144 hertz, vilket dock kan belasta grafikkortet så mycket att fläktarna börjar irritera.

De inbyggda högtalarna ger en bra rumsupplevelse i spel, men ljudkvaliteten är inte i toppklass. Även om tangentbordet är skönt att skriva på saknar vi en mer distinkt känsla i tangenternas klick samt en bättre uppdelning av de olika tangenttyperna.

Våra prestandamätningar visar att Predator Helios 300 lever upp till förväntningarna. Processorn, grafikkortet och ssd:n presterar riktigt bra och de ligger i nivå med dyrare datorer. Även i förhållande till det höga priset är resultaten fina.


+ Snabbt grafikkort
+ Kombinerad ssd och hårddisk
+ Stor och bra skärm
Mindre lämpligt tangentbord


Acer Predator Helios 300 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Predator Helios 300

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bärbar speldator med ssd, höga prestanda och ett av de bästa grafikkorten som finns. Allt till ett rimligt pris.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar speldator
Processor
Intel Core i7-8750H Hexa-core
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1060
Ramminne
8 GB
Lagring
1,25 TB
Skärmstorlek
17,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb c, 1x usb 3, 2x usb 2
Anslutningar
HDMI, SD-kort, DisplayPort
Nätverk
Gigabit Ethernet
Mått
2,9 x 43.2 x 29,0 cm
Vikt
3,0 kg
Batteritid
1-3 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
Övrigt
Ssd + mekanisk hårddisk
CPU Mark
11306,3
2D Mark
794,6
3D Mark
9450
Memory Mark
2149,5
Disk Mark
4375,5
Benchmark (högre är bättre)
4705,4