Acer Predator 17

En tung bärbar pc med ruggiga prestanda.

av Mikkel Jacobsen #Dator #Acer
9.0

Potenta speldatorer behöver inte längre byggas in i stora självlysande lådor som hör hemma under skrivbordet. Under senare år har det bland datortillverkarna blivit något av en kapplöpning att bygga den snabbaste speldatorn som går att ta med, det vill säga en bärbar speldator. Acer gör nu ett nytt försök att ta täten i racet.

Detta test riskera dock att göra den intresserade läsaren en björntjänst genom att kalla Acer Predator 17 för en bärbar dator. Med en vikt på modiga 4,35 kilo är det inte bara att ta med sig datorn under armen hur som helst. Det krävs en rejäl väska med gott om plats. Och då har vi inte ens nämnt den externa strömadaptern som väger åtskilliga hundra gram.

Det är inte konstigt att Predator 17 väger lika mycket som en nyfödd bebis. Den är nämligen fullproppad med hårdvara av senaste snitt och den kan utan att svettas det minsta köra alla former av program, spel och vr-innehåll. Den häftiga tekniken är inbyggd i ett tjockt skal av svart plast som ger ett tufft intryck men som också hjälper till att bygga på vikten.

Stackars batteri
Batteritiden är det egentligen inget fel på, men med så höga prestanda är det inte konstigt att det inte slår några uthållighetsrekord precis. Det tar inte mer än ett par timmar med ett krävande program innan strömadaptern måste plockas fram.

Predator är ingen smidig maskin som man släpar med sig i onödan. Formen kan bäst jämföras med bärbara datorer från 90-talets mitt, som i storlek påminde mer om en huvudkudde än något som enkelt glider ner i en portfölj. En dator av den här typen är bara vettig om man behöver en rejält potent maskin som ska flyttas någon gång ibland, men som i huvudsak har en fast plats på ett skrivbord. Den som söker en dator som är bärbar på riktigt ombeds leta vidare.


+ Riktigt snabb
Stor och tung
Inte särskilt bärbar


Acer Predator 17 G9-793 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Predator 17

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Predator 17 är häftig, men den är svår att rekommendera som bärbar dator.

Specifikationer

Märke
Acer
Processor
Intel Core i7 (6. Gen) 6700HQ / 2.6 GHz (3.5 GHz) / 6 MB Cache
Grafikkort
GeForce GTX 1070
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, SSD
Skärmstorlek
17.3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet
Mått
42,3 x 32,15 x 3,97 cm
Vikt
4,35 kg
Batteritid
Upp till 3 timmar
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit
Benchmark (högre är bättre)
4454,7 (Passmark)