Test av Acer Nitro 5

Acer Nitro 5 AN515-51-73DQ

Acer Nitro 5 är en kraftfull maskin med Core i7-processor och 1050 TI-grafikkort.

av #Dator #Acer
7.7

Acer Nitro 5 är en bärbar pc för alla som vill ha en snabb dator till ett överkomligt pris. Det gäller dock att acceptera att datorn blir därefter.

Prestandan är det å andra sidan verkligen inga fel på och vi får både en snabb ssd och en stor hårddisk för alla filer och program.

Formgivningen i sig är inte så dum och Acer Nitro 5 är egentligen rätt stilfull. Den mattsvarta ytan och det ilsket röda och stora gångjärnet skrämmer ingen datorköpare. Men när man tar tag i datorn känns den plastig och billig. Visserligen är ytan av metall, men den sviktar så fort man trycker på den. Någon känsla av robusthet infinner sig inte.

Samma sak händer när vi börjar skriva och handlederna vilar på området nedanför tangentbordet. När vi skriver fjädrar tangentbordet på ett irriterande sätt. Tangentbordets utformning är helt okej, men även det känns lite lågpris. Å andra sidan har Acer fått plats med både numerisk del och piltangenter genom att ta bort den högra Windows-tangenten. Bra tänkt!

Snabb processor

Under det knirkande chassit sitter Intels processor Core i7, Nvidias grafikkort 1050Ti och tolv gigabyte ramminne. Hårdvaran är prestandatung och klarar allt som datorn utsätts för med perfektion. Datorn blir inte ens varm. i7-7700HQ-processorn kombinerat med grafikkortet klarar de flesta nya spel, även om man inte kan förvänta sig att få njuta av de högsta grafikinställningarna.

Urvalet av anslutningar är tämligen genomsnittligt för en dator i den här prisklassen: Två usb 2.0-portar, en usb 3.0-port samt en usb c-port.

Även skärmen är genomsnittlig. Den baseras visserligen på en IPS-panel som bland annat ger breda betraktningsvinklar, men ljusnivån är bara okej och färgåtergivningen fin utan att vara märkvärdig.


+ Snabb processor
+ Utmärkt grafik för spel
Medelmåttig byggkvalitet


Acer Nitro 5 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Nitro 5

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Nitro 5 är en kraftfull maskin som passar den som vill ha en bärbar pc för både vardagen och grafiktunga ändamål, till exempel spel. Hårdvaran är kraftfull och priset rimligt, men den ser inte särskilt spännande ut.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-7700HQ
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4 GB
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB SSD + 1 TB HDD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 2.0, 1x usb 3.0,
Anslutningar
HDMI, Ethernet, hörlurar, SD, SDHC, SDXC
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac
Mått
39x 26,6 x 2,68 cm
Vikt
2,7 kg
Batteritid
Upp till 7 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
Passmark: 3867