De to kraftige hængsler føles betryggende solide, når du vipper skærmen helt om på bagsiden af computeren.

Acer Chromebook Spin 713

Spin 713 är en robust och genomarbetad Chromebook. Du kan även använda den som surfplatta för att köra Android-appar.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Acer
9.1

Spin 713 är en välbyggd Chromebook-dator som fungerar perfekt tillsammans med Googles tjänster på nätet. Opertivsystemet Chrome OS har utvecklats mycket sedan starten, då det i stort sett inte kunde uträtta mer än webbläsaren Chrome på en Windows-dator. Idag kan Chromebooks bland annat köra Android-appar och du kan använda Googles röststyrda digitala assistent för att få svar på frågor och styra en mängd olika Smart Home-produkter som Philips Hue-belysning.

Skärmens format är 3:2, vilket bland annat betyder att du får leva med svarta ränder upptill och nertill när du till exempel vill titta på TV-serier från Netflix. Formatet är en förnuftig kompromiss, för det betyder att datorn fungerar bra att använda som surfplatta när du viker skärmen mot baksidan och ställer Spin 713 på högkant. Då kan du styra vad som händer på skärmen med fingrarna och det känns nästan som att sitta med en stor Android-surfplatta i händerna. Skärmen är av bra kvalitet. Både upplösningen och maximala ljusstyrkan är hög och pekskärmens yta är snabb på att fånga upp fingertopparnas rörelser när du styr datorn.

Det är inte någon av Intels mest kraftfulla processorer som driver Spin 713, men du får ändå prestanda som kan hantera appar till både Chrome OS och Android utan irriterande hack eller väntetider. Det var 128 gigabyte lagringsutrymme i modellen som vi testade, men Spin 713 finns i många olika konfigurationer med upp till 256 gigabyte lagringsutrymme och med både långsammare och snabbare processorer. Du kan även bygga ut lagringsutrymmet genom att trycka in ett microSD-kort i kortläsaren på sidan av datorn.

Vi fick ut runt sju timmars batteritid ur datorn under en vanlig arbetsdag när vi tillbringade det mesta av tiden med kontorspaketet Google Docs och på nätet med Google Chrome.

Laddningen sker med en USB-C- kabel som kan anslutas till en av de två portarna på datorns vänstra sida. Det hade varit bra att kunna koppla in ström på båda sidorna.


+ Bra skärm

+ Stort app-utbud

– Endast strömförsörjning på ena sidan

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Spin 713 är en robust och genomarbetad Chromebook. Du kan även använda den som surfplatta för att köra Android-appar.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Chromebook
Processor
Intel i5-1135G7
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
8 gigabytes
Lagring
128 gigabytes
Skärmstorlek
13,5 tommer
Skärmupplösning
2256 x 1504 pixels
USB-portar
2 x USB C 3.2, 1 x USB A 3.2
Anslutningar
HDMI, hovedtelefon, microSD-kort
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mått
30 x 23,5 x 1,68 cm
Vikt
1,45 kg
Batteritid
Cirka syv timer
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Chrome OS