Computeren kan nemt forvandles til en tablet ved at klappe skærmen om bag på computeren.

Acer Chromebook Spin 513 – CP513-1HS3N1

Spin 513 är en bra, liten och inte minst billig dator som täcker de flestas behov av en bärbar kontorsdator.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Acer
8.4

Chromebook Spin 513 är en utmärkt liten kontorsdator från Acer med många fina detaljer.

Du kan till exempel förvandla den till en surfplatta bara genom att vika in skärmen på baksidan av datorn. Det fungerar utan problem, inte minst eftersom datorn inte är särskilt tung men ändå har ett par rejäla gångjärn mellan själva datorn och skärmen.

Skärmen levererar en bild med riktigt hög kvalitet. Panelen är av IPS-typ och ger bra synvinklar om du sitter snett i förhållande till skärmen. Den har bra ljusstyrka och kontrast, och den tryckkänsliga ytan gör det enkelt att använda datorn utan att ha fingrarna på tangentbordet hela tiden.

Just pekskärmen lär du dig snabbt att uppskatta, för tangentbordet är datorns svag punkt: Tangenterna kan bara tryckas ned ganska lite, vilket ger dålig känsla för när ditt tangenttryck registreras. Tangenterna har bakgrundsbelysning med vitt LED-ljus, så det är enkelt att se bokstäver och siffror. Vi hade dock föredragit versaler på tangenterna i stället för gemener som är lite svårare att tyda när man till exempel snabbt ska se skillnad på i och t och l. Gemener på tangenterna är dock ett kännetecken för Chromebooks, så här är det svårt att lägga skulden på Acer.

Googles operativsystem Chrome OS fungerar som det ska på Spin 513. Vi provade ett par av de mer krävande spelen som finns i Play Butik och de kördes snabbt och helt utan problem. Precis som på andra Chromebooks finns ett omfattande utbud av gratisprogram som du kan använda till ditt arbete vid datorn. Däremot så räcker det oftast med Googles eget kontorspaket med programmen Dokument och Kalkylark för att täcka de flesta användares behov av ordbehandling
respektive kalkylblad.

Vi kunde köra datorn på batteri under en hel arbetsdag och ändå ha 15 procent kvar vid arbetsdagens slut. Laddningen sker med en USB-kabel via en strömförsörjning som inte är större än absolut nödvändigt. På det hela taget är det här inte en dator du tröttnar på att bära omkring.

+ Bra batteritid

+ Bra skärm

– Dåligt tangentbord

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Spin 513 är en bra, liten och inte minst billig dator som täcker de flestas behov av en bärbar kontorsdator.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Chromebook
Processor
Snapdragon SC7180
Ramminne
8 GB
Lagring
64 GB eMMC
Skärmstorlek
13,3"
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
3 x USB 3.2 Gen. 1, 2 x USB-C Gen. 2
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
31 x 20,9 x 1,56 cm
Vikt
2,03 kg
Operativsystem
Chrome OS
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench 5.0: 466 single core, 1193 Multi-Core