Test av Acer Aspire S24

Acer Aspire S24

Ladda telefonen genom att lägga den på datorn

av #Dator #Acer
7.6

En allt i ett-dator är en dator som är hopbyggd med skärmen, så att den ser ut som en vanlig bildskärm med ett något mer massivt stativ än vanligt.

En stationär pc är vanligen en ganska stor svart låda som skärmen, musen och tangentbordet ansluts till med var sin sladd, vilket är smidigt men inte särskilt elegant. Acer Aspire S24 är betydligt mer förfinad och allt som behövs är en strömsladd, som ansluts på stativets baksida. Lösningen är enkel och snygg.

Musen och tangentbordet är båda trådlösa, vilket förstärker datorns enkla och smidiga uttryck. Båda enheterna använder dessutom samma adapter, så det går bara åt en usb-port när de är anslutna.

Tyvärr är varken musen eller tangentbordet särskilt bra. Båda är tillverkade av tunn plast och tangentbordet sviktar när man trycker ner tangenterna i mitten. Musen är dessutom ovanligt liten. Ingen av de två gör datorn rättvisa.

Skärmen ger en fin bild med en bred betraktningsvinkel. Den kan vinklas, så att man alltid tittar vinkelrätt mot den även om man inte har den i ögonhöjd.

Eftersom själva datorn sitter i stativets fot är skärmen riktigt tunn och proper. Skärmen är knappa sex millimeter tjock och kanterna i ovankant och på sidorna är extremt tunna. I underkant förstärker den bredare kanten i guld det eleganta utseendet. Guldkanten går igen i stativet, så detta är definitivt en dator som tål att stå på en central plats hemma.

Stativstolpen mellan foten och skärmen är dessvärre så spinkig att skärmen inte får ordentligt stöd. Den vickar gärna lite när man använder datorn.

Aspire S24 är i första hand en dator som ska se bra ut, men Acer har också byggt in respektabla prestanda med tanke på priset. Det finns dock inget grafikkort som klarar spel eller annan avancerad grafik, men i stort sett går det mesta undan med god fart.

Ett par specialare

Det finns inte lika många portar som i en traditionell stationär pc, men det finns ett par specialfunktioner som är kul. Den första är en hdmi-ingång för exempelvis en Chromecast, Apple TV eller spelkonsol. Skärmen kan alltså fungera för sig som en extern bildskärm.

Den andra specialaren är den lilla symbol på foten som visar att det gömmer sig en trådlös laddningsstation i den. Den följer standarden Qi som exempelvis många mobiltelefoner från Apple, Huawei och Samsung stödjer. Det räcker alltså att lägga telefonen ovanpå symbolen för att mobilen ska laddas. Det är oerhört praktiskt och det fungerar alldeles utmärkt. Men som vanligt är trådlös laddning långsammare än laddning med sladd.

Acer hävdar att Aspire S24 har en inbyggd baslåda, en så kallad subwoofer, för att ge fylligt basljud vid uppspelning av musik eller film. Det är dock väldigt svårt att höra något vidare basljud i praktiken. Ljudet är snarare lika burkigt som i många bärbara datorer. Ljudet duger fint för Windows och YouTube, men för musik och film krävs bättre grejer.


+ Trådlös laddning
+ Fungerar även som bildskärm
Dåligt ljud
Tillbehör av låg kvalitet


Acer Aspire S24 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Aspire S24

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acers allt i ett-dator har fina prestanda, men tillbehören håller låg kvalitet.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Allt i ett.pc
Processor
Intel Core i5, 8250U
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, SSD
Skärmstorlek
23,8 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel, IPS
USB-portar
3x usb 3.0, 1x usb 2.0, 1x usb c 3.0
Anslutningar
SD-kort, HDMI in+ut
Nätverk
Ethernet (gigabit), 802.11ac
Mått
54 x 41 x 0,6 cm
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
7961
2D Mark
618
3D Mark
Ej mätbart
Memory Mark
1995
Disk Mark
5369
Benchmark (högre är bättre)
4088