Acer Aspire 3 har breda kanter kring skärmen och blir därför ganska stor.

Acer Aspire 3 A315-41-R7S0

En bärbar som ger mycket för pengarna.

av #Dator #Acer
7.8

Acer Aspire är en riktig allrounddator som inte försöker utge sig för att vara något annat än vad den är. Här finns inga dyra grafikkort eller snabba portar. Däremot får vi en utmärkt vardagsdator till ett vettigt pris.

Skärmen ger en fin bild, i alla fall så länge man sitter mitt framför den och kan se på den rakt framifrån. Om den vrids bara ett par grader uppåt eller nedåt flyter färgerna ut och bilden blir genast svår att tyda.

Bilden levereras av ett tämligen beskedligt grafikkort som är hopbyggt med processorn. Det duger till det mesta, men för spel är det inte tillräckligt kraftfullt.

Tangentbordet är stort och skönt att skriva på. Det är ingen tvekan om när en tangent är ordentligt nedtryckt medan man skriver. Chassit ger efter en aning när handlederna vilar på området nedanför tangenterna, något som vittnar om en enklare och billigare konstruktion. Men det är ingenting som går ut över funktionaliteten.

Till höger finns det plats för ett numeriskt tangentbord med tätt sittande tangenter. Undertecknads fingrar är lite för breda för att tre fingrar ska få plats bredvid varandra, vilket är en stor nackdel för den som ofta använder den numeriska delen. Jag tvingas använda pekfingervalsen även här, vilket aldrig har hänt förut. Det går dock fortfarande att skriva siffror snabbare än via sifferraden ovanför bokstavstangenterna.

De portar som bjuds på Aspire 3 är både usb 2.0 och 3.0, hdmi och ett nätverksuttag, vilket man inte ser så ofta numera. Det finns även en SD-kortläsare på vänstersidan, vilket är smidigt för att överföra filer, till exempel bilder från en digitalkamera.

Hastighetsmätningarna överraskar inte och Aspire 3 är ingen prestandamaskin precis, men det går alldeles utmärkt att spela HD-filmer från YouTube och att köra alla de vanliga Windowsprogrammen utan störningar.

Söker du en ny bärbar dator samtidigt som du är prismedveten är det definitivt värt att ta en titt på Acer Aspire 3.


+ Rätt anslutningar
+ Bra pris
+ Rimliga prestanda


Acer Aspire 3 A315-41-R7S0 finns på Elgiganten

Läs mer om Acer Aspire 3 A315-41-R7S0

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Aspire 3 är kanske inte helt perfekt, men den är mycket prisvärd.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
AMD Ryzen 3 2200U
Grafikkort
AMD Radeon Vega 3 Graphics
Ramminne
4 GB
Lagring
128 GB, SSD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 2.0, 1x usb 3.0
Anslutningar
1x hdmi, 1x ethernet
Nätverk
802.11ac
Mått
38 x 26 x 2 cm
Vikt
2,1 kg
Batteritid
4,5 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
Övrigt
SD-kortläsare
Benchmark (högre är bättre)
2251