SONY XPERIA X

Sony Xperia X

Mellanklass-mobil till dyrpris

av #Telefon #Sony
7.0

Sonys senaste smartmobil Xperia X ser ut och kostar som en topptelefon från Samsung eller Apple, trots att det i själva verket rör sig om en mellanklassmodell. Detta märks framför allt på processorn som ligger mitt i fältet. Den räcker absolut till vid normal användning, men när flera krävande appar körs samtidigt börjar det hacka.

Alla telefonsamtal blir klara och tydliga för båda samtalsdeltagarna. Kameran tar acceptabla bilder i hög upplösning – även vid sämre ljusförhållanden. En positiv detalj i sammanhanget är den dedikerade kameraknappen på sidan av telefonen, som alltså fungerar som en riktig utlö- sare. Det är helt klart lättare att ta bilder med en fysisk knapp än att fumla med en app. Knappen kan även starta kameraappen, vilket gör telefonen till en riktig utmanare till traditionella digitalkameror.

På ena sidan finns det plats för ett microSD-kort på upp till 200 gigabyte. Det är perfekt för att spara filer av allehanda slag. Kortet sitter i samma lilla hållare som SIM-kortet, vilket är en smart lösning när bakstycket inte går att ta loss.

Fingeravtrycksläsaren gör att det går snabbt att komma in i telefonen. Läsaren är hopbyggd med strömbrytaren på sidan av telefonen. Placeringen gör att fingret hamnar i samma position varje gång och vi upplevde aldrig någon felläsning när vi testade. Den udda placeringen fungerar.

Batteriet räcker i två dagar och kan snabbladdas på tio minuter.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En läcker telefon i mellanklassen till ett pris som närmar sig toppmodellernas.

Specifikationer

Märke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 650 hexa-core 64-bit
Ramminne
3 gigabyte
Lagring
32 gigabyte
Skärmstorlek
5 tum
Skärmupplösning
Full HD
Mått
14,3 x 6,9 x 7,9 cm
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
23 megapixel, 13 megapixel