Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance

Sonys nya topptelefon klarar inte av de främsta konkurrenterna.

av #Telefon #Sony
7.3

Xperia X Performance är en av företagets topptelefoner. Det är dock främst prislappen som gör att telefonen hamnar i det sällskapet. I sig själv kan den inte mäta sig med de främsta konkurrenterna.

Telefonens femtumsskärm är lite i underkant rent storleksmässigt när man jämför med till exempel Samsungs telefoner i samma prisklass. För den som har små händer kan dock den lilla skärmen vara en fördel. Bildkvaliteten är å andra sidan bra med fin färgåtergivning. Den är ljusstark, men kontrasten når inte heller upp till Samsungs skärmar.

Processorn är ruskigt snabb och vad vi än startar i telefonen så flyter det på utan avbrott eller hack. När telefonen belastas under lång tid blir den dock ovanligt varm. Det lär i längden inte vara särskilt bra för komponenterna inuti.

I vår testtelefon sitter det 32 gigabyte och lagringsutrymmet kan byggas ut med microSD-kort.

På baksidan hittar vi en kamera med 23 megapixel, vilket kan låta imponerande i förhållande till de närmaste konkurrenterna. Dessvärre är kameran ett bevis på att det inte är antalet megapixel som bestämmer bildkvaliteten. Bilder som är tagna i svagt ljus med Xperia X Performance blir märkbart sämre än samma bilder tagna med iPhone 7 eller Galaxy S7 Edge.

Det samlade intrycket av Xperia X Performance är dessvärre inte på topp. Det är ingen dålig telefon men de närmaste konkurrenterna är bara markant bättre och prislappen förbättrar tyvärr inte heller intrycket.

Xperia X Performance finns att köpa här via Prisjakt

Omdöme

Sonys nya telefon är snabb, men mycket haltar. Vi hade hoppats på mer för det priset.

Specifikationer

Märke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 820
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5 tum
Skärmupplösning
1080 x 1920 pixel
Anslutningar
Micro-USB
Batterikapacitet
2700 mAh
Operativsystem
Android
Mått
143.7 x 70.5 x 8.6 mm
Vikt
164 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
23/13 megapixel
Minneskortläsare
Ja