Huawei P9

Huawei P9

Tre kameror i samma telefon

av #Telefon #Huawei
10.0

Efter att ha lanserat en rad utmärkta smartmobiler till konkurrenskraftiga priser, börjar kinesiska Huawei ta större plats på mobilmarknaden.

Deras nya Huawei P9 fortsätter på den inslagna linjen och är en genomarbetad telefon med en skärm som går nästan helt ut till kanten på chassit.

På baksidan finns en fingeravtrycksläsare som är enkel att nå, och den fungerar både snabbt och tillförlitligt. Telefonen klarar standarduppgifterna utan problem, och telefonsamtalen var klara och tydliga för både användaren och den som blev uppringd.

Det stora paradnumret hos Huawei P9 är kameran, eller rättare sagt kamerorna eftersom det sitter två stycken på telefonens baksida. De är resultatet av ett samarbete med den tyska kameratillverkaren Leica. Bägge kamerorna är på 12 megapixel, men den ena tar färgbilder och den andra svartvita bilder. Därefter kombineras bilderna, och resultatet blir en bild med strålande kvalitet och många skarpa detaljer.

Genom att utnyttja dubbelkameran kunde jag även experimentera med djupskärpa, så att motivet i förgrunden var skarpt och bakgrunden suddig, och resultatet var kvalitetsmässigt i klass med spegelreflexkameror. Det finns även en vanlig kamera på framsidan för självporträtt och videosamtal.

Huawei P9 är aningen billigare än de dyra toppmodellerna från Samsung och Apple, men P9 håller en mycket hög kvalitet.

Huawei P9 är en strålande konstruerad smartmobil och har många fina funktioner, men det var lite si och så med översättningen av operativsystemet. Det känns emellanåt som om det har översatts automatiskt av en dator.

Omdöme

En genomarbetad telefon med utmärkt dubbelkamera som ger detaljerade bilder.

Specifikationer

Märke
Huawei
Processor
Kirin 955 octa-core
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
5,5 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Batterikapacitet
3.400 mAh
Operativsystem
Android 6.0
Mått
14,5 x 7,1 x 0,7 cm
Vikt
144 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
2 x 12 megapixel, 8 megapixel