HTC Desire 530

HTC Desire 530

Desire 530 är en billig telefon som inte är helt lyckad.

av #Telefon #HTC
6.4

HTC var med när de första Androidtelefonerna dök upp. 2010 kom HTC Desire som blev mycket populär och företaget har använt det namnet sedan dess. Det har förstås hänt mycket mellan den ursprungliga Desire-modellen och nuvarande Desire 530, som är en billig smartmobil. Det är förstås bra att kraftfull teknik blir tillgänglig till lägre priser, men dessvärre lider Desire 530 av att vara en lågpristelefon.

Skärmen, kameran och batteritiden får godkänt, men processorn är alltför klen. Tillsammans med det snålt tilltagna ramminnet blir telefonen helt enkelt långsam. När vi öppnar en handfull appar och sedan bläddrar i menyerna i HTC:s eget gränssnitt Sense märks det tydligt hur mycket telefonen får kämpa.

Baksidan är av plast, men man får ett bra grepp om luren när man håller i den. Ljudkvaliteten under telefonsamtal är alldeles utmärkt.

Telefonen är fylld med appar från fabriken och som så ofta lär man inte använda särskilt många av dem. Vi föredrar att själva välja de appar vi vill ha via Play Butik.

För den som söker en billig telefon är inte Desire 530 ett givet val. Andra tillverkare, till exempel Samsung, har bättre alternativ i samma prisklass.

HTC Desire 530 finns att köpa här via Prisjakt .

Omdöme

Priset är det bästa med Desire 530. I övrigt passar den endast som en förstagångstelefon.

Specifikationer

Märke
HTC
Processor
Snapdragon 210
Ramminne
1,5 GB
Lagring
16 GB
Skärmstorlek
5 tum
Skärmupplösning
720x1280 pixel
Batterikapacitet
2200 mAh
Operativsystem
Android 6.0
Mått
14,7 x 7,1 x 0,8 cm
Vikt
140 gram
Fingeravtrycksläsare
Nej
Minneskortläsare
Nej