Steelseries Apex M500

Steelseries Apex M500

Gedigna mekaniska tangentomkopplare som gör att det kan gå skriva snabbare.

av #Tangentbord #Tastatur #SteelSeries
8.8

Steelseries har många års erfarenhet av att bygga möss, tangentbord och andra datortillbehör som särskilt uppskattas av datorspelare. Apex M500 påminner om de numera klassiska IBM-tangentborden från datorernas barndom. De kännetecknades av höga klickljud när tangenterna trycktes ned. Precis som de är Apex 500 byggt för att hålla för idogt skrivande i många. Något som också rättfärdigar det relativt höga priset.

Här finns inga onödiga knappar som är så vanligt numera. Det går dock att ställa in funktionstangenterna för att till exempel styra musik- och videospelning i datorn samt definiera makron för funktioner i Windows, program och spel. Den som vill skapa egna makron måste använda SteelSeries eget program Engine 3, som är tämligen komplicerat.

De mekaniska tangentomkopplarna kommer från tyska Cherry och är av typen MX. De reagerar snabbt och noggrant och de är byggda för att hålla. Samtidigt är de tunga, men det gör det faktiskt möjligt att skriva snabbare än på billiga och lätta tangentbord.

Ett klart blått ljus lyser upp tangenterna underifrån, så att det fungerar att skriva i dämpad belysning. Det går att stänga av ljuset eller ändra ljusstyrkan i fyra steg.

Apex 500 ansluts via en fast usb-kabel. På undersidan av tangentbordet finns det ett smart system för att hålla ordning på den två meter långa kabeln. Systemet består av tre kanaler som leder ut kabeln åt någon av sidorna eller i mitten.

Steelseries Apex M500 finns att köpa här via Prisjakt.

Omdöme

Steelseries Apex M500 är ett tungt tangentbord med mekaniska tangentomkopplare av typen Cherry MX, som gör det riktigt trevligt att skriva på.

Specifikationer

Märke
SteelSeries
Anslutning
USB
Antal tangenter
104
Tangentljus
Ja
Kabellängd
2 meter
Övrigt
Mekaniske Cherry MX-taster