Samsung Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 är en aktivitetsmätare som håller koll på alla aktiviteter, mäter sömn med mera.

av #Smartklockor #Samsung
8.0

Samsung har flera intelligenta armbandsur i sortimentet, men även en rad aktivitetsmätare som är avsedda att mäta träning. Gear Fit2 är en sådan, även om den har mycket gemensamt med en smartklocka. Färgskärmen, som är av OLED-typ, visar automatiskt en urtavla när man vrider upp handen för att titta på klockan. Det finns många urtavlor att välja mellan och ännu fler att hämta från internet. Fit2 ansluts till en telefon via Bluetooth och allt hanteras via appen Samsung Gear och hälsoappen S Health – om du har en Samsung-mobil.

Enligt Samsung ska Fit2 själv upptäcka när man byter aktivitet, som att till exempel sluta gå och börja cykla. Vi lyckades dock aldrig få Fit2 att reagera när vi började cykla. Det går förstås att starta aktivitetsmätningen manuellt.

Batteritiden är bättre än i Samsungs smartklockor. En laddning på fredagen håller liv i armbandet över hela helgen. När det kommer exempelvis e-post eller meddelanden på Facebook vibrerar armbandet och det går att läsa meddelandena utan att ta upp telefonen. För den som har många e-postkonton och ett aktivt liv på sociala nätverk blir snart allt detta vibrerade mycket stressande. Detta gör det även omöjligt att sova merd armbandet på, även om det också kan mäta sömnkvalitet.

Samsung Gear Fit2 finns att köpa här via Prisjakt


+ Många fina urtavlor
+ Lång batteritid
Automatisk registrering fungerar inte
Kan inte ställas in i sovläge

Omdöme

Fit2 har bättre batteritid än en smartklocka, men den är dessvärre inte särskilt bra på att mäta aktiviteter.

Specifikationer

Märke
Samsung
Skärmstorlek
1,5 tum, tryckkänslig, Curved sAMOLED
Skärmupplösning
216 x 432
Operativsystem
Tizen
Minne
512 MB
Lagring
4 GB
Batteritid
3-4 dage (200 mAh)
Systemkrav
Android 4.4 och senare
Övrigt
GPS, pulsmätare, accelerometer, gyroskop, barometer