XYZprinting da Vinci Mini W

Praktisk nybörjarmodell för den som vill testa 3d-utskrifter.

av #Skrivare #XYZ Printing
9.1

Den största utmaningen för den som vill skaffa en 3d-skrivare är prislappen. I alla fall fram tills nu. Företaget XYZPrinting släpper nu en enkel modell för att alla som vill pröva på att skriva ut tredimensionella objekt. Vi testar den nya 3d-skrivaren da Vinci Mini w, som ansluts via usb eller till ett trådlöst nätverk.

Byggkvaliteten är det inget fel på. I motsats till företagets dyrare maskiner är utskriftsområdet öppet, vilket bland annat innebär att vi får stå ut med en hel del oljud när skrivaren arbetar. Och det gör den. Länge. En 3d-utskrift av en batterihållare på 8×4 centimeter tar hela tio timmar att färdigställa. Det behöver inte vara ett problem, om skrivaren inte nödvändigtvis måste stå någon annanstans än i garaget.

Det kräver en del pillande för att montera tråden med filament (det plastmaterial som används för att bygga upp objekten), så vill familjens yngre medlemmar skriva ut något bör en vuxen definitivt vara med.

När allt är monterat och klart är det lätt att styra skrivaren. Den finns ingen liten skärm, som på de större modellerna, så allt sker i datorn via programmet XYZware. Här sker även anslutningen till ett trådlöst nätverk. Programmet har fått ett välbehövligt lyft sedan förra gången vi prövade en av XYZptintings skrivare. Nu är det relativt enkelt och framför allt stabilt.

De största objekt som går att skriva ut är 15x15x15 centimeter. Resultaten håller i stora delar samma kvalitet som vad företagets större modeller presterar.

XYZprinting da Vinci Mini W finns att köpa här via Prisjakt


+ Rimligt pris
+ Praktisk design
+ Usb och WiFi
Långsam och högljudd

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt modell att börja med eftersom den kan skriva lika stora objekt som betydligt dyrare konkurrenter.

Specifikationer

Märke
XYZ Printing
Typ
3d-skrivare
Övrigt
Storlek: 15x15x15 cm, kräver filament av typen PLA - pris: 300 kr/rulle