HP PageWide Pro 477dw

HP PageWide Pro 477dw

Kanske världens slöaste skrivare

av #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.0

Vi har testat många långsamma skrivare, men det här är första gången som det har tagit mer än två minuter att få ut den första sidan. Det tog mer än sju minuter att skriva ut hela testdokumentet med 48 sidor blandad text och grafik, vilket är en milsvid skillnad mot de 40 sidor per minut som HP anger.

Det ska dock sägas att det går så här långsamt när vi skriver ut pdf-dokument med mycket grafik och text. Ett rent Word-dokument går dock betydligt snabbare att få fram och det är här som den nya tekniken märks. HP PageWide Pro 477dw har nämligen att fast skrivarhuvud som är lika brett som en A4-sida. I bläckskrivare är vi ju vana vid att det finns et skrivarhuvud som åker fram och tillbaka över sidorna, men så icke i detta fall. Hela sidans bredd skrivs ut på en gång, vilket åtminstone i teorin möjliggör mycket höga utskriftshastighter.

VI installerade skrivaren trådlöst, men eftersom det gick så långsamt gjorde vi om alltihop via en vanlig usb-kabel. Det visade sig dock inte vara någon särskilt bra idé eftersom det gick ännu långsammare.

Bortsett från hastigheten får du mycket för pengarna med HP:s gigantiska skrivare: nfc med Wi-Fi Direct så att du kan skriva ut från mobila enheter, ePrint för att skicka dokument med e-post direkt till skrivaren samt möjligheten att kopiera en hel hög papper via den automatiska arkmataren. Allt känns dock mycket billigt: pappershållaren i botten stängs inte ordentligt, och när du har fyllt på papper börjar skrivaren rapportera om papper som har fastnat, för oss så till den milda grad att skrivarens operativsystem låste sig. ePrint-funktionen fick vi aldrig att fungera med våra e-postadresser trots mycket experimenterande. Allt vi fick var ett meddelande som rapporterade om ett serverfel.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Otroligt långsam multifunktionsskrivare som annars innehåller de viktigaste funktionerna.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
2400x1200 DPI
Anslutning
Usb, trådlöst nätverk, LAN, ePrint, WiFi Direct, NFC
Färgsidor per minut
40 sid/min
Svartvita sidor per minut
40 sid/min