PAGEWIDE PRO 452DW

HP PageWide Pro 452dw

Skrivaren för HELA skrivbordet

av #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
4.0

HP:s PageWide Pro 452dw är en ganska alldaglig skrivare, men den är stor som en multifunktionsskrivare. Den är byggd kring ett helt nytt utskriftssystem som använder väldigt stora bläckpatroner, vilket ska göra skrivaren mycket billig i drift.

Dessvärre lider den av samma problem som sin storebror: vid utskrifter av textdokument var den första sidan klar efter 11 sekunder, medan 15 sidor var klara efter 33 sekunder. Det motsvarar inte riktigt HP:s egna siffror, men är inget orimligt resultat. När vi däremot gjorde utskrifter av pdfdokument med en blandning av text och grafik, var hastigheten närmast skrattretande. Den första sidan tog 1 minut och 58 sekunder och dokumentets 48 sidor tog mer än sju minuter att skriva ut.

PageWide Pro 452dw är dyr för att vara en renodlad skrivare, och de extra stora bläckpatronerna kostar över 1000 kronor styck.

PageWide Pro 452dw ger tillgång till HP:s tjänst ePrint, som gör det möjligt att skicka e-post med bifogade dokument och bilder till skrivaren, som sedan skriver ut dem. Dessvärre fick vi inte alltid systemet att fungera, vilket verkar bero på vilken domän meddelandet skickas från.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Skrivare med ett nytt bläcksystem som klarar text bra men är sämre på blandad grafik.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Färg eller svartvit
Farve
Upplösning skrivare
2400 x 1200 dpi
Anslutning
Usb, trådlöst nätverk, LAN, ePrint
Färgsidor per minut
40
Svartvita sidor per minut
40