Epson Expression XP-830

Epson Expression Premium XP-830

Snygg skrivare med medelmåttiga prestanda

av #Skrivare #Epson
7.7

Epsons Expression Premium XP-830 gör inte mycket väsen av sig när vi ställer upp den intill konkurrenterna. Den tar inte så mycket plats rent fysiskt och den är svart, men med de lite böljande formerna ger den ett relativt elegant intryck.

Prestandan lever dock inte upp till den yttre elegansen. Epsons allt i ett skrivare presterar marginellt bättre än medelskrivarna. Den skriver ut snabbt oavsett om det rör sig om rena textsidor eller grafik. Efter cirka 20 sekunder är den första sidan utskriven och så fortsätter det tills utmatningsfacket är fullt.

Tempot påverkar kvaliteten som bara är lite över medel. På flera ställen blir textutskrifter aningen suddiga, vilket beror på att enskilda tecken får ganska ojämna kanter. Färgutskrifter ser fina ut med levande färger och de är detaljrika och skarpa. Text mellan grafiska objekt tenderar dock att blir suddiga och i vissa fall tycks inte skrivarhuvudet ens hinna med att rita ut tecknen.

Epsons allt i ett-skrivare kan mer än bara skriva ut

Helt annorlunda blir det när vi skannar in dokument eller bilder. Nu tar Expression Premium XP-830 god tid på sig för att få med alla detaljer och särskilt inlästa bilder blir riktigt bra. Den automatiska beskärningen fungerar dock inte perfekt, men själva bilderna blir nästan identiska med originalen. Det behövs dessutom ingen dator för att läsa in material. Det går nämligen att spara resultatet direkt på ett usb-minne eller minneskort.

Epson Expression Premium Xp-830 finns att köpa här via Prisjakt

Omdöme

Expression Premium XP-830 är en mångsidig skrivare som i högsta grad lever upp till epitetet allt i ett.

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Allt i ett-bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
5760 x 1440 dpi
Upplösning bildläsare
9600 x 9600 dpi
Antal bläckpatroner
5
Tonerkapacitet
250 sidor
Anslutning
USB 2.0, kortläsare
Nätverk
802.11 b/g/n
Mått
39 x 33,9 x 19,1 cm
Pappersfack
100
Utskrift A4-foto
26
Utskrift 10x15 cm foto
20
Färgsidor per minut
3,1
Svartvita sidor per minut
4,2