Billig och överraskande bra allt i ett-skrivare.

Epson Expression Home XP-342

En billig multifunktionsskrivare för hemmakontoret. Fina utskrifter, men lite slö emellanåt.

av #Skrivare #Epson
7.9

Koppla in strömkabeln, vänta i fyra minuter, skriv in lösenordet till det trådlösa nätverket och skriv ut. Det är svårare att få ut skrivaren ur lådan än det är att göra den redo för att börja skriva ut.

Det intressanta med Epson Expression Home XP-342 är att den är billig i både inköp och drift. Den går att få tag på för under 700 kronor och de fyra patronerna som räcker till ungefär 450 utskrifter kostar 179 kronor styck. Låga priser brukar dock betyda låg kvalitet, men i det här fallet är utskriftskvaliteten riktigt bra.

Grafiska utskrifter får härliga färger och fin kontrast. Det är bara i helt svarta partier som nyanserna inte riktigt räcker till. Skärpan är inte heller i topp och kanterna i de flesta objekt blir lätt suddiga. Det gäller även text där de enskilda tecknen är aningen oskarpa, men med tanke på priset är vi överdrivet kritiska. Resultatet är i praktiken klart godkänt.

Tålamod är en dygd som Epson skriver under på. Det krävs i massor när XP-342 skriver ut. Särskilt grafik får maskinen att jobba länge och den behöver över minuten för att färdigställa en A4-sida. Då går det betydligt kvickare med textdokument som spottas ut med gott och väl sex sidor i minuten.

Alla utskrifter kan ske trådlöst, så i praktiken behöver man bara leta upp en plats där det finns ett ledigt eluttag. Det är praktiskt eftersom skrivaren kan stå undangömd utan att störa. För att skanna dokument måste dock skrivaren kopplas till datorn via usb. Det är bara värt besväret om du ska göra digitala kopior av dokument. Bilder skannas in med tämligen halvdan kvalitet.

Via den tre tum stora skärmen är det lätt att hantera och styra skrivaren. Menyerna är på svenska, vilket alltid är trevligt eftersom det blir lätt att förstå vad menyer och inställningar betyder.

Epson Expression Home XP-342 finns att köpa här via Prisjakt


+ Billig
+ Bra bildutskrifter
+ Enkel installation
Långsam

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Billig skrivare med många funktioner. Fina men långsamma utskrifter. Skannern är inget vidare.

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Allt i ett-bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
5760 x 1440 DPI
Upplösning bildläsare
1200 x 2400 DPI
Antal bläckpatroner
4
Tonerkapacitet
Ca. 450 sidor (XL-patron)
Anslutning
Usb, kortläsare
Nätverk
802.11 b/g/n
Mått
39 x 30 x 14,6 cm
Pappersfack
100 (A4) – 20 (foton)
Utskrift A4-foto
69 sekunder
Utskrift 10x15 cm foto
130 sekunder
Färgsidor per minut
0,86
Svartvita sidor per minut
6