BenQ XL2430T. På stativet står omkopplaren S Switch Arc som används för att byta bildprofil .

BenQ Zowie XL2430T

BenQ XL2430T ger en fantastisk spelupplevelse, något som uppskattas av alla spelproffs

av #Skärm #BenQ
9.8

Det här är en bildskärm för spelproffs, alltså personer som tävlar i datorspel. Det är något som numera omsätter miljontals dollar och den som lyckas kan tjäna stora pengar. Det går förstås bra att använda den hemma också, om plånboken räcker till.

Uppackningen och installationen är kvickt undanstökade. Det är bara att klicka fast skärmen på stativet, sedan är vi i gång. Det går att justera höjden i 14 steg samt vrida och vinkla skärmen. På stativet finns det markeringar som visar höjdnivå samt skärmens lutning i grader.

På baksidan sitter alla ingångar, förutom två usb 3.0-portar och headset-anslutningar på den vänstra kortsidan. Där finns även en liten specialare i form av en utdragbar krok att hänga hörlurarna på. Inte så dumt faktiskt!

Exemplarisk spelupplevelse
Vi testade skärmen med bland annat ett krävande actionspel och där är uppdateringsfrekvensen, ljusstyrkan, kontrasten och färgerna är viktiga kriterier för framgång. Här imponerar BenQ:s skärm. Bilden uppdateras till exempel 144 gånger i sekunden (144 hertz) vilket inte bara ger en knivskarp och stadig bild, utan även gör alla rörelser mjuka. Den som är van vid en vanlig bildskärm med en bildfrekvens på 60 hertz märker definitivt stor skillnad.

I menyerna finns det en överväldigande mängd inställningar för att optimera bilden. Det går exempelvis att lätta upp mörka partier i bilden och minimera oskärpa när objekt rör sig snabbt över bilden tillsamman med mycket annat för den som tar sitt spelande på allvar.

Det följer med en liten rund omkopplare kallad S Switch Arc med snabbknappar för de inställningar man vill ändra ofta under spelets gång. Det går till exempel att byta mellan bildprofiler för spel, film och surfning.

BenQ XL2430T finns att köpa här via Prisjakt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

BenQ XL2430T är en fantastisk bildskärm som är full av funktioner för att optimera spelupplevelsen.

Specifikationer

Märke
BenQ
Storlek
24
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
1x DisplayPort, 1x dvi, 2x hdmi, 1x vga, hörlurar, mikrofon, 2x usb 3.0
Paneltyp
TN
Effekt
50 watt
Responstid
1ms
Mått
52 x 56,8 x 19,9‎ cm
Vikt
7 kg
Övrigt
Omkopplare för snabbinställningar