ASUS MG24U

ASUS MG24UQ

Liten skärm i toppklass

av #Skärm #Skærm #ASUS
10.0

Det tycks som om bildskärmarna inte kan bli nog stora, nu när tekniken medger att de är platta och enorma utan att kostnaderna skenar. Skärmstorlekar på 27 tum är inget att höja på ögonbrynen åt längre. Men det är inte givet att alla vill ha en jätteskärm.

Asus MG24U går därför mot strömmen. Med en överkomlig storlek på 23,6 tum passar den perfekt på ett mindre skrivbord och i installationer med flera bildskärmar.

När vi installerar MG24U slås vi av hur lätt det är att såväl ställa in skärmen i höjdläge som att vrida och vinkla den. Den kan även vridas ett kvarts varv till högkant, så kallat pivotläge, något som är perfekt för långa textdokument eller om flera skärmar ska stå bredvid varandra.

Skärmen är framtagen för datorspelare som ställer speciella, och ofta höga, krav. Det märks på inställningarna som är anpassade för datorspel. Det går förstås att dra nytta av alla möjligheter utan att spela datorspel, till exempel vid filmvisning eller med en behagligare ljusstyrka vid läsning av längre texter.

Upplösningen är imponerande 3840×2160 pixel och absolut knivskarp. Trots det är bilden behaglig att titta på under längre tid.

Skärmen kan anslutas via hdmi och DisplayPort, och eftersom den kan vridas på högkant är det lätt att komma åt alla anslutningar på baksidan.

Asus har fått till en imponerande liten skärm som inte lär göra någon besviken. Det är också trevligt att Asus uppmärksammar att alla inte vill ställa en jätteskärm på skrivbordet bara för att få en bra bild. På ett föredömligt sätt kombinerar de en rimlig storlek med hög kvalitet, till någorlunda rätt pris.

Omdöme

En bra och mångsidig bildskärm som även räcker till för proffsen.

Specifikationer

Märke
ASUS
Storlek
23,6 tommer
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Anslutning
HDMI, DisplayPort, USB
Paneltyp
IPS