AOC U3277PQU

AOC U3277PQU

Stor och elegant skärm

av #Skärm #AOC
9.0

Bildskärmarna blir bara större och större och priserna är på väg ner. När AOC släpper sin nya toppskärm har de dock i första hand inte fokuserat på prislappen utan på bildkvalitet i ett elegant fodral.

Specifikationerna är imponerande och bland alla funktioner finner vi till exempel Flicker Free som jämnar ut ljuset när skärmen anpassar ljusstyrkan efter bilden.

Vårt första möte med skärmen är krångligare än vad det brukar vara med moderna bildskärmar. Stativet som bär skärmen är ganska krångligt att få på plats och det krävs en skruvmejsel för att få ihop det. Det är inte ett stort problem, men när vi är vana vid stativ som bara klickas på plats känns det besvärligt.

I gengäld är det lätt att komma i gång med själva skärmen. Den kan vridas på högkant vilket kan vara bra om man vill se en hel A4-sida i jätteformat, men också för att det blir mycket lättare att nå alla kontakter på baksidan. Där hittar vi för övrigt ovanligt många anslutningar samt hela fyra usb-portar.

Inställningarna av så- dant som ljusstyrka och kontrast sker med små knappar som är lätta att nå till höger på skärmens underkant.

32 tum är underbart att ha på skrivbordet oavsett vad man arbetar med. Det finns massor med plats för fönster och dokument och det går till exempel att ha två stora fönster öppna bredvid varandra utan att det någonsin känns trångt.

En viktig bonus är att filmer ser imponerande ut på en så här pass stor skärm.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En skärm som uppfyller de flesta krav man kan ha om man är på jakt efter en stor skärm.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
32 tommer
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Format
16:9
Anslutning
VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, 4 x USB
Paneltyp
IPS
Responstid
4 ms
Mått
74,2 x 65,9 x 17,1 cm
Vikt
11,5 kg