AOC Agon AG271QX

AOC Agon AG271QX

27-tummare i lyxklassen med högupplösning och fjärrkontroll.

av #Skärm #Skærm #AOC
8.7

Agon AG271QX från den taiwanesiska bildskärmstillverkaren AOC är blixtrande snabb 27-tumsskärm. Med en responstid på en millisekund och en uppdateringsfrekvens på 144 hertz passar skärmen särskilt väl till spel och actionfilmer med snabba scenbyten.

Upplösningen på 2560×1440 pixel ger gott om plats på skrivbordet i Windows och det är en fröjd att arbeta med många öppna fönster samtidigt.

Via den inbyggda menyerna går det att ställa in det mesta, till exempel kontrast, ljusstyrka och färger. Det följer dessutom men en extern kabelansluten fjärrkontroll som är stor som en mus ungefär. Den använda för att navigera lite enklare bland alla inställningar eller för att välja en a de tre förinställda lägena som man kan definiera själv. Tanken är att det ska gå snabbt att få en optimerad bild för spel eller film, allt beroende på vad man gör. Hur som haver inspirerar i alla fall fjärrkontrollen till att utnyttja skärmens fulla potential på ett nytt sätt eftersom man slipper fumla bland menyerna via de dolda knapparna i ramen.

Bilden är skarp och klar, men tyvärr är betraktningsvinkeln alltför begränsad. Det räcker att sitta lite snett för att bilden ska börja förvrängas.

Med tanke på den dåliga bildvinkeln är det bra att skärmen kan vridas, vinklas och justeras i höjdled. Den kan även vridas 90 grader till så kallat pivot-läge. På baksidan hittar vi ett utmärkt urval av anslutningar: 2x hdmi, Display Port, dvi, mhl och vga tillsammans med fyra usb 3.0-portar.

AOC Agon AG271QX finns att köpa här via Prisjakt.

Omdöme

AOC Agon AG271QX hör inte till de billigaste 27-tummarna, men den är perfekt för snabba bildbyten i spel och filmer. Bra bild med hög upplösning.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
27 tommer
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
HDMI, D-SUb, DVI, Display Port, USB
Högtalare
3 Watt
Betraktningsvinkel
170/160 grader
Effekt
47 Watt
Responstid
1 ms
Övrigt
Vesa-montering 100x100