Google Chrome

Chrome är Googles egen webbläsare som uppdateras ofta. Det finns mängder med tillägg som adderar nya funktioner.

av #Program appar spel #Google
10.0

Googles egen webbläsare Chrome har på rekordtid blivit var mans egendom och är numera den webbläsare som finns i flest datorer i världen. Med en marknadsandel på nästan 60 procent är försprånget stort till tvåan Firefox, som har 15 procent. Det är inte så konstigt att Chrome är populär: Den är snabb och enkelt uppbyggd med ett avskalat användargränssnitt. Dessutom finns det mängder med tillägg som adderar nya funktioner.

I vårt test av HTML5 och JavaScript klarar sig Chrome väldigt bra i båda fallen och Chrome framstår som en webbläsare som är kvick i alla lägen. Den finns på svenska och det är lätt att komma åt alla Googles smarta funktioner direkt från webbläsarfönstret. Som de flesta andra moderna webbläsare innehåller Chrome en lösenordshanterare som är hopkopplad med ens Google-konto för att fungera mellan alla enheter. Den blockerar automatiskt poppuppfönster och det går att surfa anonymt. Eller inkognito som det heter i Chrome.

När Chrome startas första gången tar det bara 1,1 sekunder innan det är redo. Ingen annan webbläsare är snabbare. Chrome är förstahandsvalet som allroundwebbläsare för allt det dagliga surfandet.

HTML5-test: 492 av 555

JavaScript-test: 168,62

Hämta Chrome här!

Omdöme

En modern webbläsare som klarar alla standarder och tekniker. Den är snabb, avskalad och mycket enkel att använda.

Specifikationer

Märke
Google
Funktioner
Poppuppblockering, privatsurfning, lösenordshantering, flikar, tillägg, snabbåtkomst till Googlekonto
Språk
Svenska
Övrigt
HTML5 testat med: https://html5test.com