Amazon Prime Video innehåller bland annat egenproducerade serier, men det finns ingen svensk textning.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video är ett billigare alternativ till HBO Nordic och Netflix.

av #Program appar spel #Amazon
7.3

Amazon vill hemskt gärna vara något mer än bara en webbutik. Nu kan vi i Sverige till exempel använda företagets filmtjänst Amazon Prime Video.

Prime Video lanseras i en tid när filmtjänster har blivit vardagsmat, med giganten Netflix i spetsen. I ligan under hittar vi till exempel Viaplay och HBO Nordic. Ingen av dessa behöver dock känna någon större oro ännu. Amazon har en bra bit kvar innan de på allvar har en intressant filmtjänst. Den stora nackdelen med Prime Video är nämligen att det inte finns något svenskt innehåll, inga svenska texter och inga barnfilmer som är dubbade till svenska. Nöjer du dig med engelska är allt fint. Eller spanska, franska, ryska och så vidare. Glöm bara svenska.

Det stora dragplåstret är förstås tv-serien The Grand Tour, som leds av de tre välkända programledarna från BBC:s numera klassiska bilshow Top Gear. Serien är i grunden en kopia med enorm budget, så vänner av Top Gear har något att se fram emot. Det är lika bullrig, grabbigt och kul som det brukar.

Bildkvaliteten är i paritet med HBO Nordic och det går att titta i datorn, mobilen eller pekdatorn. Tjänsten är rimligt prissatt och de sex första månaderna kostar 2:99 euro i månaden (cirka 30 kronor). Därefter stiger priset till 5:99 kr/mån (omkring 60 kronor). I jämförelse med konkurrerande tjänster är det prisvärt. Dessutom går det att prova tjänsten gratis i sju dagar. Observera att man måste ange sina kreditkortsuppgifter redan från början, så risken är ju stor att den första månadskostnaden dras innan man hinner stoppa abonnemanget – om man nu vill det. Ett annat stort problem är att Prime Video inte stödjer Chromecast, vilket gör det krångligare att se filmerna på en tv.

Pröva Primevideo


+ Bra, nya serier
+ Bra app
Stödjer inte Chomecast
Ingen svensk text

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Amazon Prime Video innehåller bland annat egenproducerade serier, men det finns ingen svensk textning och det saknas stöd för Google Chromecast.

Specifikationer

Märke
Amazon
Funktioner
Streaming
Språk
Engelska
Övrigt
30 kr/mån i ett halvår, därefter 60 kr/mån