Test af Sandberg Powerback 3000 Lightning

Sandberg Solar Powerback 3000 Lightning

För friluftsmänniskor är ett portabelt batteri med solceller rena drömmen.

av #Portabelt batteri #Sandberg
7.9

Sandberg Solar Powerback 3000 Lightning är ett portabelt batteri för alla iPhone-modeller med Lightningkontakt, det vill säga iPhone 5 och senare. Det som skiljer detta batteri från andra extrabatterier är att det monteras på telefonens baksida. På batteriet finns det tio solceller som laddar batteriet när solen skiner, något som låter som den perfekta lösningen för alla campare!

Den justerbara hållaren överst fungerar tillsammans med Lightningkontakten nederst som en sorts skruvtving som håller batteriet på plats. Visst tar Solar Powerback 3000 plats, men den känns inte klumpig och det går överraskande bra att hålla i telefonen när batteriet sitter på.

Solar Powerback 3000 kan laddas med den usb-kabel som följer med eller genom att helt enkelt läggas i solen. Värt att notera är att solcellerna ger en ström på 160 milliampere och eftersom batteriet är på 3000 milliamperetimmar tar det många timmar att ladda upp det med solens hjälp. På ena sida finns det tre lysdioder som visar hur mycket ström det finns kvar i batteriet samt en lysdiod som indikerar när solcellerna är aktiva.

En annan detalj som är värd att notera är att av de 3000 milliamperetimmarna går det bara att få ut cirka två tredjedelar av kapaciteten. I vårt test laddade vi upp en iPhone 6, som har en batterikapacitet på 1810 milliamperetimmar. Det batteriet klarar Solar Powerbank att ladda fullt och det finns till och med lite ström (cirka fem procent) över. Det ger en nettokapacitet på 66 procent, vilket är i linje vad man kan förvänta sig. Prislappen på 400 kronor är lite för väl tilltagen med tanke på kapaciteten.

Solar Powerback 3000 Lightning kan köpas direkt från Sandberg här.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Solar Powerback 3000 Lightning är ett perfekt portabelt batteri för den som befinner sig mycket utomhus i solen. Men den är för dyr med tanke på kapaciteten.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
3000 mAh
Anslutning
Lightning, usb
Mått
13,5 x 5,9 x 1,2 cm
Vikt
111 gram
Övrigt
Solpaneler: 0,8 W, 160 mAh