Test av Sandberg Excellence PowerBank 3000

Sandberg Excellence PowerBank 3000

Sandbergs portabla batteri är lätt och smidigt, men kapaciteten är låg med tanke på priset.

av #Portabelt batteri #Sandberg
6.9

Samtidigt som ett portabelt batteri kan vara räddningen när strömmen börjar ta slut i mobilen är det irriterande att behöva släpa på en sladd som trasslar in sig i allt. Det problemet löser Sandberg med sitt portabla batteri Excellence PowerBank 3000, som har två fasta sladdar: en Micro-USB och en Lightning. Det innebär inte bara att batteriet fungerar till de flesta enheter, utan även att det går att ladda två enheter samtidigt.

Excellence PowerBank 3000 är lätt och tunn och är därför enkelt att packa ner i en väska eller stoppa i fickan. Det känns välbyggt och solitt.

På ovansidan sitter det fyra lysdioder som visar hur mycket ström det finns kvar i batteriet, som för övrigt laddas med en vanlig usb-kabel. Det har en kapacitet på 3000 milliamperetimmar, vilket i teorin innebär att det går att ladda en iPhone 6 (som har en batterikapacitet på 1810 milliamperetimmar) lite drygt en och en halv gång. I praktiken går det dock bara att ladda telefonen fullt exakt en gång innan lamporna indikerar att batteriet är tomt. Det ger en effektivitet på 60 procent, vilket är sämre än normalt. I vanliga fall kan man räkna med att ett portabelt batteri ger omkring två tredjedelar av märkt effekt. Priset på 249 kronor känns lite högt när det finns alternativ med högre kapacitet.

Excellence PowerBank 3000 kan köpas här direkt från Sandberg

Omdöme

Excellence PowerBank 3000 tar lite plats och har inbyggda sladdar som inte trasslar. Men strömkapaciteten är inte den bästa.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kapacitet
3000 mAh
Anslutning
1x Micro-USB, 1x Lightning
Mått
10,2 x 6,1 x 0,6 cm