ASUS ZENPAD 8.0

ASUS ZENPAD 8.0

Medelmåttig pekdator

av #Pekdator #ASUS
7.0

Lyx på dina villkor. Så beskriver Asus sin nya pekdator ZenPad 8.0. Det är en beskrivning som vi bara delvis skriver under på. Visst kan en pekdator vara lyxig i sig, men prestandan i ZenPad är inget vidare lyxig.

Utsidan är det dock inget fel på och Asus har byggt en pekdator där skärmen utgör 76,5 procent av framsidan. Ramen är tunn och det är bara en kameralins, en fjantig högtalare och en Asus-logotyp som bryter den blanka ytan. Baksidan kan bytas ut om den blir sliten, smutsig eller bara känns tråkig – smart!

ZenPad 8.0 känns tuff nog för att klara en del stötar när den följer med på resan i en väska. Bilden är riktigt bra med tanke på prislappen. Den är skarp och relativt ljusstark.

Prestandan är dock inte lika övertygande. Processorn Snapdragon 410 börjar bli till åren, vilket märks. Android flyter i och för sig fint, men processorn får problem så fort man startar spel eller någon annan tung app. Asus pekdator passar därför bäst för mer vardagliga uppgifter som att surfa, Facebooka och liknande. Den är robust nog för att alltid fungera var man än är. Skönt är också att batteriet räcker i upp till tio timmar. Men ett par bra hörlurar är ett måste – ljudet är förskräckligt.

Omdöme

Enkel pekdator för de mest basala behoven, vilket märks på priset och prestandan.

Specifikationer

Märke
ASUS
Processor
Qualcomm Snapdragon 410 1,2 GHz
Ramminne
2 GB
Lagring
16 GB
Skärmstorlek
8 tum
Skärmupplösning
1280 x 800 pixel
Batteritid
Max 10 timmar
Operativsystem
Android 5.0
Mått
20,9 x 12,3 x 0,85 cm
Vikt
350 gram
Kamera
5/2 megapixel (baksida/framsida)
Minneskortläsare
Ja