D-Link DCS-960L

Trådlös övervakningskamera från D-Link som spelar in i 180 grader.

av #Övervakningskamera #D-Link
2.0

På papperet ser D-Links nya övervakningskamera ut som en bra lösning, men i praktiken har vi aldrig sett en mer ofärdig produkt. Problemen börjar omedelbart vid installationen. Eftersom DCS-960L saknar fast nätverksuttag måste den först anslutas till ett trådlöst nätverk via mobilen och D-Links app mydlink Lite. I appen ska man skanna den QR-kod som hör till kameran för att installera den. Det fungerade inte när vi testade. Det gick inte heller andra gången eller tredje gången. Efter fjärde försöket gav vi upp. Först när vi återställer den nya kameran till fabriksinställningarna via resetknappen och installerar appen i en annan mobiltelefon fungerar det.

När kameran väl är ansluten till nätverket går det att nå den från såväl appen som via webbläsaren i datorn. I webbläsaren avslöjar inställningssidorna att D-Link har använt samma gamla operativsystem som de har använt i sina nätverkshårddiskar och ip-kameror de senaste tio åren. Inställningarna är ologiska, krångliga och helt enkelt omoderna.

Det hade vi kanske kunnat leva med om kamera hade levererar bra övervakningsbilder, men icke. Bilden skiftar mellan riktiga färger och en underlig lila färgton, både i appen och i webbläsaren – vilket antyder att något är fel i kameran. Linsen spelar in allt i 180 grader runt kameran, vilket i sig är toppen eftersom man nästan kan se runt hörn. Men det hjälper ju inte när färgerna är rent psykedeliska.

 

Detta meddelande fick vi innan vi slutligen fick kameran att fungera.
Detta meddelande fick vi innan vi slutligen fick kameran att fungera.

 

När kameran efter mycket krångel är installerad måste man stå ut med att beskåda världen i ett lila skimmer.
När kameran efter mycket krångel är installerad måste man stå ut med att beskåda världen i ett lila skimmer.

 

DCS-960L finns att köpa här via Prisjakt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

DCS-960L är mer eller mindre oanvändbar. Den som mot alla odds lyckas installera den får se världen i lila färgton.

Specifikationer

Märke
D-Link
Upplösning
1280 x 720 pixel
Anslutning
WiFi
Motor
Nej
Övrigt
MicroSD-kort på 16 GB ingår, mörkerinspelning, WPS, app för Android och iOS