Amaryllo iCamPRO FHD

Lätthanterad ip-kamera som styrs från en mobil. Dubbla rörelsesensorer för övervakning åt alla håll.

av #Overvågningskamera #Övervakningskamera
9.0

Det har alltid varit lite lurigt att installera ip-kameror hemma för att kunna hålla lite koll på vad som händer när man inte är på plats. Men på senare tid har det dykt upp allt fler kameror som gör det hela betydligt enklare. De styrs vi en app i mobilen, vilket innebär att man slipper krångla med routerinställningarna, DNS-servrar och fasta ip-adresser.

Amaryllo iCamPRO FHD installeras enkelt och elegant via en svenskspråkig app för iOS eller Android. Efter installationen av appen visas en QR-kod på skärmen, som ska visas upp framför kameran. Efter några sekunder dyker videobilden från kameran upp i telefonen och det fina är att det hela fungerar även när man inte är på hemma – bara telefonen kan nå internet förstås. Det är så enkelt att vem som helst kan få igång kameran. De enda som behöver oroa sig när den här typen av lättinstallerade övervakningssystem blir allt vanligare är inbrottstjuvarna. Det enda som tog emot lite under installationen var att kameran inte fungerar med 5 GHz-nätverk. Vi fick i stället pröva oss fram för att få i gång den över det lite äldre 2,4 GHz-nätverket.

Amaryllos kamera är en speciell egenskap: den har nämligen rörelsesensorer på både fram- och baksidan. Så fort de reagerar flyttas linsen åt det håll där rörelsen skedde. Kameran kan snurra 360 grader och därmed spela in från alla håll. En annan finess är att kameran kan känna igen ansikten. Det fungerar ganska bra så länge det står en person framför kameran. I en hel grupp med personer går dock tekniken bet. Från appen går det att vrida kameran manuellt samt panorera den uppåt/nedåt.

Även om Amaryllo iCamPRO FHD är enklare att installera än traditionella kameror finns det många inställningar att ta sig an för den som så önskar. Det går till exempel att aktivera eller inaktivera rörelsesensorerna var för sig, vilket kan vara bra om man bara vill bevaka åt ett håll. Videoinspelningarna kan sparas direkt på Google Drive, så att de alltid är i säkert förvar vad som än händer med själva kameran. Appen meddelar så fort kameran har fångat någonting och det går förstås att direkt se vad som har hänt. Kortfattat är detta en kamera för nybörjaren, men som innehåller inställningar värdiga experter.

Omdöme

Appen som styr iCamPRO FHD är på svenska och installationen är extremt enkel. Allt som spelas in sparas direkt på internet.

Specifikationer

Opløsning
1920*1080 pixel, 30 bilder/sek
Tilslutning
WiFi
Motor
JA
Andet
2x rörelsesensorer, mörkerinspelning, 256 bitars kryptering, H.264-video, 802.11b/g/n (endast 2,4 GHz)