BenQ Zowie ZA13

Enkel och exakt mus för både höger- och vänsterhänta datorspelare.

av #Mus #BenQ
8.8

BenQ Zowie ZA13 är en spelmus, men den fungerar bra även till vanligt arbete vid datorn. Den passar särskilt väl till den som har lite mindre händer eftersom den bara är 62 millimeter bred. Den är dessutom liksidig och fungerar därför lika bra i vänster som i höger hand. Den snabba optiska sensorn är känslig och hänger du inte med i favoritspelen är det i alla fall inte musens fel.

Fyra hastigheter
ZA13 har det obligatoriska rullhjulet samt fram- och tillbakaknappar vid tummen – som är riktigt smidiga när man surfar på internet. På undersidan finns det en knapp för att ställa in någon av de fyra pekarhastigheter som finns att välja mellan. Hastigheterna går från riktigt långsam till blixtrande snabb, så det finns en inställning för var smak. Knappen är lite knepig att nå utan att samtidigt ofrivilligt klicka på en av musknapparna, men när väl rätt hastighet är vald behöver man ju inte bry sig mer om den.

Underlig sensor
Värt att notera är att den optiska sensorn inte fungerar på alla ytor. Till vår testdator har vi i vanliga fall ingen musmatta, men när det var dags för ZA13 var vi tvungna att leta upp en. Musen klarade nämligen inte av träytan på skrivbordet, vilket kan tyckas lite underligt.

ZA13 är ett bra köp för dig som gillar att spela men som tycker att gamingmöss ofta är för stora och våldsamma i både form och funktion. ZA13 är varken utpräglat ergonomisk eller försedd med en uppsjö av programmerbara knappar. I stället vinner den på enkelhet och precision.

BenQ Zowie ZA13 finns att köpa här via Prisjakt

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

ZA13 passar perfekt för lite mindre händer och den är tillräckligt känslig för att fungera med de snabbaste spelen.

Specifikationer

Märke
BenQ
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
7
Kabellängd
2 meter
Mått
58/56/62 millimeter
Vikt
80 gram
Sensor
Optisk 400 - 3200 dpi