Sony BDP-S6700

Blu-rayspelare som kan skala upp full hd-filmer till 4K. Inbyggda appar som till exempel Netflix.

av #Mediespelare #Sony
7.0

Appar är inte något som vi bara hittar i våra mobiltelefoner. Numera går det att installera appar i allt från routrar till tv-apparater och mediespelare. Sonys nya Blu-rayspelare BDP-S6700 är ett annat exempel. Den innehåller en rad appar från fabriken, men de flesta är dessvärre amerikanska. Vi kan dock använda Netflix och YouTube förstås. Dessutom finns Opera som inbyggd webbläsare.

S6700 ska betraktas som en spelare för optiska skivor i första hand. Apparna är en bonus som de flesta antagligen inte behöver. Många kan se på Netflix redan i dag via tv:n eller någon mediespelare och då tillför inte Sony någonting extra.

Spelaren skalar upp Blu-rayfilmer i full hd till 4K. Det är trevligt, men bara intressant om tv:n också stödjer den upplösningen. På framsidan finns det ett usb-uttag för att spela filmer som ligger på usb-minnen. S6700 kan för övrigt anslutas både till fasta och trådlösa nätverk.

Som Blu-rayspelare är den bra med tanke på priset. Den som vill se strömmande film via exempelvis Netflix fåt ut mycket mer av an Apple TV.

Sony BDP-S6700 finns att köpa här via Prisjakt

Omdöme

Utmärkt Blu-rayspelare som inte tar mycket plats. App-urvalet är dock trist.

Specifikationer

Märke
Sony
Typ
Blu-rayspelare
Anslutning
Hdmi, Coaxial audio, usb, ethernet
Format
Blu-ray, dvd
Nätverk
Lan + Wi-Fi
Fjärrkontroll
Ja
Vikt
900 gram
Mått
25,5x3,9x19,2 cm