Spotcam

Spotcam (inomhus)

Smidig övervakning inomhus

av #Kameror #SpotCam
9.0

SpotCam är en övervakningskamera för inomhusbruk som gör det enkelt att se vad som händer därhemma och om någon obehörig har tagit sig in. Kameran är alltid ansluten till internet via det befintliga trådlösa nätverket och via den app som finns för mobiltelefoner ser man direkt allt som kameran fångar.

Installationen är enkel och i förpackningen finns bara själva kameran med sin strömförsörjning, ett par skruvar för att fästa den i väggen samt en liten installationsguide som leder till tillverkarens webbplats där resten av installationen sker. Från uppackning till bild i mobilen tar det max fem minuter. Det går även att se bilden i en dator via webbläsaren. Installationen är på engelska, men det går smidigt och man behöver inga större tekniska kunskaper.

Förutom att se vad kameran fångar för tillfället går det att se tidigare händelser. På webben sparas automatiskt alla händelser som har registrerats under de senaste 24 timmarna och det är bara att spola tillbaka tiden i appen och se vad som har hänt. Rörelsesensorn i kameran fungerar perfekt och så fort någonting rör sig framför kameran spelar den in. Det fungerar oklanderligt under vårt test. Så fort en händelse inträffar skickas även e-post samt en notis i telefonen. Eftersom varje händelse sparas på tidsaxeln är det lätt att gå tillbaka och se vad som triggade inspelningen. För att kunna gå längre tillbaka i tiden får man teckna ett av de tre abonnemang som finns: två dagars sparad video för 590 kr/år, en vecka för 1090 kr/år eller en månad för 3290 kr/år.

Även om bildupplösningen bara är 720p (1280×720 pixel) är bilden fin. När det blir mörkt tänds kamerans infraröda lysdioder för att spela in i mörker. Tack vare mikrofonen och kameran går det att kommunicera med den man ser.

Omdöme

En lättanvänd och smart övervakningskamera med många funktioner.

Specifikationer

Märke
SpotCam
Upplösning
720p (1280 x 720 pixel)
Anslutning
Wi-fi
Övrigt
Högtalare och mikrofon, mörkerseende