Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200

Smidigt headset med brusreducering

av #Hörlurar och headset #Plantronics
9.0

Än en gång har Plantronics lanserat ett verkligt genomarbetat Bluetooth-headset, som fungerar med alla typer av smartmobiler. Det är späckat med sensorer och kan bland annat själv lyfta luren när du sätter det på örat samt lägger på när du tar av det igen. Det har dessutom en inbyggd brusreducering som ser till att den du talar med inte störs av brus och vindljud.

Ljudkvaliteten vid samtal är generellt hög. Vi testade Voyager 5200 med en iPhone, där det vanliga originalheadsetet dagligen utlöser klagomål om att ljudet är dåligt och att den vi pratar med inte kan höra vad vi säger. Med Voyager 5200 blev det ett helt annat ljud i skällan. Den lilla högtalaren har mycket bra ljudåtergivning och har även kapacitet att överrösta vind och trafik när headsetet används ute på stan. Dessutom är mikrofonen försedd med ett brusfilter, som tar bort omgivningens ljud så att de vi pratar med hör vad vi säger. Det är ett rent nöje att föra ett telefonsamtal med Voyager 5200.

Plantronics headset kan tack vare en rad praktiska funktioner användas till mer än bara telefonsamtal. Voyager 5200 kan till exempel användas för att fjärrstyra Siri och Google Now, iPhones respektive Androids digitala assistenter, om du exempelvis vill ringa upp någon eller läsa in ett meddelande. Headsetet är smidigt och lätt, och det är inga problem att använda det flera timmar i sträck. En annan bra detalj är att det är utformat för att passa bå- de höger och vänster öra. Batteriet, som räcker för upp till sju timmars taltid, laddas med usb-sladden som följer med. Det finns dock inte någon laddare, så du får antingen ansluta det till datorn för att ladda eller använda din telefonladdare för ändamålet.

Omdöme

Ett utmärkt och bekvämt headset som ser till att samtal blir klara och tydliga.

Specifikationer

Märke
Plantronics
Batteritid
7 timmars taltid
Anslutning
Bluetooth
Vikt
20 gram