Plantronics BackBeat Fit

Plantronics BackBeat Fit

Bluetooth-lurar för träningen

av #Hörlurar och headset #Plantronics
7.8

BackBeat FIT ser onekligen ut att vara ett headset i tiden. Den gröna färgen riktigt skriker för att headsetet ska synas ordentligt. De vattentäta hörlurarna är av propptyp som sitter i yttre örongången. Tanken är att de ska sitta stadigt även under löprundan. Gummibågen som går mellan lurarna är avsedd att sitta i nacken och därmed hjälpa till att hålla headsetet stadigt på plats. Lurarna är trådlösa och ansluts via Bluetooth.

Alla mobiltelefoner stödjer ju Bluetooth och det är enkelt att para ihop lurarna med telefonen. Det följer med ett litet fodral att förvara lurarna i och fodralet kan även spännas fast runt armen som en smart förvaring av mobiltelefonen när man springer.

Ljudet är tyvärr inget vidare. Det beror främst på att lurarna sitter ganska långt ut i örongången, varför mycket av ljudet går förlorat. De är inte heller särskilt sköna att bära under längre tid. Å andra sidan är det enkelt att styra uppspelningen. Det finns en knapp för att starta och stoppa uppspelningen, en för att ta ett samtal och en smart liten knapp för att justera ljudvolymen. Ett annat stort plus är den låga vikten.

Omdöme

Bra hörlurar för löprundan, men de duger inte för längre lyssning.

Specifikationer

Märke
Plantronics
Batteritid
8 timmar musik / 6 timmar tal
Anslutning
Bluetooth 3.0, miniUSB
Vikt
24 gram
Övrigt
Knapp för att svara på telefonsamtal, vattentätt